TOP 10: maşini de oraş cu emisii CO2 scăzute

Autor: Oraan Mărculescu 14 dec. 2008 Dosar & Analize

VEZI TOATE ARTICOLELE TOP 10 EMISII CO2 PE SEGMENTE!

Maşinile care consumă puţin şi care au emisii CO2 mai reduse sunt, de regulă, cam scumpe, deoarece tehnologia utilizată costă destul de mult faţă de mijloacele de propulsie uzuale.

TOP 10 EMISII CO2 - masini de oras

Pe primul loc în acest TOP 10 al segmentului de maşini de oraş se situează smart ForTwo – dar nu versiunea cu propulsie hibridă pe benzină, ci micul diesel cdi, care se laudă cu numai 3,3 litri/100 km şi emisii CO2 de numai 88 g/km.

Grupul Volkswagen are nu mai puţin de trei reprezentante în acest top (Seat Ibiza Ecomotive, VW Polo Bluemotion şi Skoda Fabia TDI Greenline), în timp ce Toyota iQ intră în top cu două motorizări, la fel ca smart ForTwo. Grupul BMW are un reprezentant în acest segment, prin Mini Cooper D, care demonstrează un nivel tehnologic ridicat, având ca rezultat emisii CO2 de numai 104 g/km.

Fraţii Citroen C1Peugeot 107Toyota Aygo au trecut recent printr-un facelift, care a presupus şi modificări la partea tehnică, la motorul pe benzină de 1,0 litri emisiile CO2 coborând de la 109 la 106 g/km (aceste versiuni updatate urmează să ajungă şi pe piaţa noastră la anul).

Doar patru dintre aceste modele sunt disponibile şi pe piaţa noastră, la preţuri destul de mari pentru amatorii de maşini economice. Celelalte modele vor figura din 2009 pe piaţa europeană, dar rămâne de văzut dacă vor fi aduse şi în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide