Bugatti Veyron Grand Sport – poze noi

Autor: Cosmin Iordache 20 iun. 2008 Prezentări

Cabrio in luxBugatti Veyron Grand Sport nu reprezintă doar un model foarte aşteptat de către colecţionari, ci şi o provocare pentru Bugatti. Să păstrezi caracteristicile unui supercar, cunoscut pentru viteza şi acceleraţia extraordinară, înseamnă un obiectiv foarte îndrăzneţ. În primul rând dacă vorbim de un model targa, aerodinamica şi rigiditatea caroseriei trebuiesc revizuite pentru a fi menţinute la parametrii impuşi de existenţa celor 1.000 de cai nărăvaşi.

Şi se pare că Bugatti a găsit reţeta corectă creeând canale pentru a direcţiona fluxul de aer pe deasupra capului ocupanţilor fără a afecta semnificativ curgerea naturală. De asemenea, pentru Grand Sport s-au implementat soluţii structurale inovatoare pentru a păstra nivelul de siguranţă şi comportamentul bolidului. Datele tehnice şi mai multe imagini au fost păstrate pănâ la dezvelirea oficială a primului exemplar

Bugatti Veyron Grand SportModelul a fost prezentat în premieră pe 16 August la Pebble Beach, modelul expus fiind fie scos la licitaţie, un norocos având posibilitatea să plece cu el spre casă. Viteza maximă a bolidului cu acoperişul din policarbonat montat este de 407 km/h, în cazul cabrio aceasta fiind limitată la 360 de km/h. Evident, acoperişul rigid dacă este înlăturat trebuie lăsat acasă, astfel că dacă va prinde ploaia, un plafon de tip soft-top este disponibil, dar limitează viteza cu care se poate merge la doar 130 de km/h. Parcă ai sta pe loc.

Iar statul acesta este destul de scump. Cu un preţ de 1,4 milioane de euro, doar 150 de modele vor fi vândute, dintre care 50 sunt rezervate de clienţii fideli ai mărcii. Când vinzi doar câteva sute de automobile, mă întreb cum îţi selectezi cei mai fideli clienţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide