Honda Hibrid – Concurent pentru Prius

Autor: Silviu Draganescu 03 sept. 2008 Prezentări

Un alt Honda pregăteşte un model hibrid care va fi principalul concurent pentru Prius. Mai ales că din ce ne putem da seama din pozele scanate dintr-o revistă japoneză, viitorul hibrid de la Honda chiar seamănă destul de mult cu modelul pe care vrea să-l concureze. BIne, ca să nu fim foarte cârcotaşi, imaginile modificate pe calculator ne arată şi unele influenţe de la conceptul Honda FCX Clarity.

Oficialii japonezi deja şi-au anunţat intentia să lanseze anul viitor un model hibrid de sine stătător, care să fie chiar mai ieftin decât actualul Civic Hybrid. Era şi normal, pentru că cei de la Honda au înteles în final că un automobil hibrid nu trebuie să fie doar verde, dar mai are nevoie să fie şi ieftin pentru a fi cumpărat şi a conta în reducerea poluării.

Se vor folosi tot bateriile mai grele şi mai puţin eficiente de tip Ni-Mh, stocate în podea, dar asta va avea un revers al medaliei interesant: preţul de pornire va fi undeva pe la 19.000 de dolari, ceea ce înseamnă că modelul va fi mult mai ieftin decât concurentul direct de la Toyota. Aşadar, vor fi oare clienţii dispuşi să dea un ban mai puţin la început dar să cheltuie pe urmă pe combustibil? Rămâne de văzut.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide