Mercedes Benz B-Class F-Cell

Autor: Oraan Mărculescu 01 sept. 2009 Prezentări

Autonomie de 400 de kmPornindu-se de la un B-Class, Mercedes a montat în podeaua acestuia rezervorul şi celulele de combustibil, acolo unde hidrogenul şi oxigenul reacţionează pentru a crea curent electric. Acesta este stocat de un set de baterii litiu-ion ce pune la rândul lui în mişcare maşina prin intermediul unui motor electric de 136 CP cu un cuplu aproape constant de 290 Nm.

Viteza maximă este de 170 km/h în timp ce acceleraţia de la 0 la 100 km/h este necunoscută. Ştim însă consumul echivalent, calculat de Mercedes printr-o metoda necunoscută nouă. Astfel, constructorul german afirmă că noul B-Class F-Cell are un consum echivalent de 3,3 litri de motorină pe 100 km. În realitate maşina doar arde hidrogen şi scoate pe eşapament apă.

Autonomia este de 400 de km iar încărcarea cu hidrogen durează doar 3 minute. Producţia primului Mercedes Benz de serie ce funcţionează cu hidrogen, B-Class F-Cell, va începe la finalul acestui an, primele 200 de exemplare urmând să fie livrate clienţilor din SUA şi Europa la începutul anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide