Saab 9-3X

Autor: Cosmin Iordache 10 mart. 2009 Prezentări

10.03.2009: UPDATE FOTO & INFO LIVE GENEVA 2009

Saab 9-3XDacă ne referim strict la maşină, unii ar putea considera că vorbim de un model prea Saab. S-ar dori poate o diferenţiere mai clară, pentru că avem aceleaşi linii, acelaşi interior, doar câteva modificări şi gata avem un model nou. Per total impresia lăsată ca maşină nu este rea, dar parcă vorbim deja de un model tardiv. Şi dacă ne mai gândim şi la situaţia financiară actuală a constructorului Saab, ne dăm seama de ce pe la standul său atmosfera nu era deloc veselă. Chiar şi vizitatorii, parcă deja resemnaţi de soarta mărcii nu prea au mai dat pe la stand. Păcat, Saab nu merită să moară.

02.03.2009: UPDATE VIDEO

Noul Saab 9-3X, într-un spot video, în mediul lui natural – prin zăpezile arctice, alături de celelalte surate din gamă, cu piloţii profesionişti Saab în spatele volanului.

11.02.2009:

Saab 9-3X - lateralAnticipat de mai multe poze spion, Saab 9-3X a fost în sfârşit prezentat oficial. Acesta prezintă toate ingredientele unui break tot-teren, gardă înălţată cu 35 mm, aspect robust şi tracţiune integrală, atentând în acest fel la cota de piaţă a rivalilor Audi Allroad sau Volvo XC70. Încă de la prima vedere observăm că acestui model îi va prii aerul drumeţiilor, având suporţi de plafon şi protecţii de aluminiu ale spoilerelor numai bune pentru escapade în afara şosele. Există, însă, şi o urmă de sportivitate, datorită roţilor de aliaj pe 17 inchi şi a evacuării duble cromate.

În materie de motorzări, identitatea sportivă este exprimată prin motorul de 2 litri turbo pe benzină ce dezvoltă 211 CP şi un cuplu de 300 Nm. Iar latura cumpătată este evidenţiată de dieselul 1.9 TTiD ce oferă 180 CP şi un cuplu de 440 Nm. Adepţii de combustibili alternativi pot sta liniştiţi, deşi sunt doar două motorizări, cea pe benzină poate rula şi pe bioetanol cu performanţe sporite.

Tracţiunea integrală XWD va fi implicită pentru toate versiunile şi va fi pusă în valoare de o cutie cu şase rapoarte, manuală sau automată. Înfăţişarea în premieră a noulul cross-over Saab se va face la Salonul Geneva 2009 şi este posibil ca să fie prezentat în tandem cu fratele Saab 9-4X, model despre care suedezii păstrează deocamdată liniştea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide