BMW Z4 – primele poze oficiale!

Autor: Oraan Mărculescu 20 mart. 2009 Prezentări

20.03.2009: UPDATE VIDEO

Cu ocazia lansării mondiale pentru presă, BMW a dat publicităţii noi videoclipuri cu noul BMW Z4.

URMĂREŞTE-L ÎN GALERIA MULTIMEDIA

13.01.2009:

Goodbye BMW Z4 Coupe...Iată că BMW a ajuns la concluzia că soluţia hard-top-ului escamotabil, apărută pe ambele generaţii Mercedes SLK, este mai convenabilă din punct de vedere marketing. Astfel că a doua generaţie a lui BMW Z4 renunţă la soft-top în favoarea acoperişului rigid escamotabil – din galeria fanilor Mercedes probabil vom auzi mult timp de acum înainte huiduieli şi "plagiatorii!". Dar lumea evoluează, iar la BMW există deja antecedente, cum ar fi BMW Seria 3 Cabrio.

Revenind la noul BMW Z4, trebuie remarcat că va fi primul model care va beneficia de noua titulatură sDrive. Care va însoţi indicativele celor trei motorizări disponibile într-o primă fază:

  • BMW Z4 sDrive35i: motorul twin-turbo de 3,0 litri, cunoscut de pe BMW 135i; dezvoltă 306 CP şi 400 Nm, iar demarajul 0-100 km/h este realizat în 5,2 secunde (5,1 s dacă se optează pentru transmisia DCT, cu dublu ambreiaj)
  • BMW Z4 sDrive30i: 3,0 litri, 258 CP, 210 Nm
  • BMW Z4 sDrive23i: va fi motorizarea de bază, deocamdată, fiind vorba despre un şase în linie de 2,5 litri, cu 204 CP şi 250 Nm

Doar motoare cu 6 cilindri acumToate motorizările sunt compatibile cu normele Euro5 (deci, măcar din acest punct de vedere, românii amatori de BMW Z4 pot fi fericiţi, deoarece nu vor plăti taxa auto…).

Hard-top-ul escamotabil este frumos integrat în linia caroseriei, maşina fiind un coupe reuşit în configuraţia cu acoperişul închis, iar procesul de decapotare durează 20 de secunde. Alte noutăţi de ordin tehnic ale noului BMW Z4 sunt suspensia Adaptive M Suspension (în funcţie de trei programe, garda la sol poate varia cu 10mm) sau Drive Dynamic Control. Mai multe detalii puteţi găsi în comunicatul de presă din a doua pagină (în engleză).

Premiera mondială a avut loc la Salonul Auto Detroit 2009.

NU RATAŢI GALERIA FOTO ŞI VIDEO CU NOUL BMW Z4!

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide