Offroad – Cupa Sighişoara 2009 (II)

Autor: Oraan Mărculescu 04 apr. 2009 Știri auto

VEZI TOATE INFO CUPA OFFROAD DRACULA SIGHIŞOARA 2009

Sedinta tehnica, scurta si cuprinzatoareZiua de sâmbătă a început într-un ton de relaxare, startul nefiind dat exact la ora stabilită. Totuşi, maşinile s-au pus în mişcare spre ceea ce urma să fie o zi foarte grea şi plină de surprize pentru majoritatea participanţilor.

Primul hop (de fapt, singurul cu adevărat serios de pe traseu) a fost traversarea unei mici mlaştini, unde s-a produs un blocaj preţ de zeci de minute bune, datorită împotmolirii unor maşini şi a locurilor limitate de trecere. Ocazie cu care au apărut şi primele victime, din cauza problemelor mecanice.

O figură foarte bună a făcut "Gandalf", un Suzuki Samurai preparat extrem, care, deşi a plecat din a doua jumătate a plutonului, a recuperat foarte rapid handicapul, în scurt timp instalându-se confortabil în frunte. Din păcate, ruperea cardanului l-a scos din cursă pe la jumătatea traseului.

Big Toy, monstrul care a atras publiculO altă surpriză a fost "Big Toy", care a făcut senzaţie în proba specială – a folosit o singură dată troliul, faţă de restul participanţilor, care practic au abuzat de această dotare, din cauza dificultăţii terenului.

În plus, publicul prezent la faţa locului a fost uimit de ambele punţi directoare ale monstrului mecanic, o particularitate care, probabil, va fi adoptată în cursul campionatului din acest an şi de alte maşini. Din nefericire, echipajul s-a văzut nevoit să abandoneze ulterior, trădat de pompa hidraulică.

Proba speciala, foarte greaPrimii care au ajuns la finish au fost Ţuţuianu Robert / Zaharia Ştefan, pe… aţi ghicit, un Suzuki Samurai. De fapt, echipajul din Piatra Neamţ este cunoscut pentru experienţa din cursele offroad, făcând o figură foarte bună şi cu ocazia Suzuki Fest 2008.

Majoritatea concurenţilor au fost puşi în dificultate nu neapărat de obstacolele de pe traseu, cât mai degrabă de porţiunile foarte înguste din păduri, de care au profitat din plin cei cu maşini mai puţin voluminoase. Nu au lipsit cei care au încurcat drumul şi au pierdut timp mult în încercarea de a regăsi traseul corect.

Oricum, până la ora 12 noaptea cam o treime dintre echipaje abandonaseră, iar alte zece încă erau pe traseu. Doar ziua de duminică va aduce un clasament final, însă până acum este clar: clubul Offroad Dracula Sighişoara şi-a făcut treaba şi le-a oferit participanţilor o sâmbătă plină de adrenalină şi un traseu deloc uşor.

Duminică urmează proba de trial, pentru care unii dintre cei care au abandonat au început să îşi repare maşinile. Şi nu, nu este vorba despe situaţia în care oamenii nu ştiu să renunţe! Este pur şi simplu spiritul celor pasionaţi de offroad, care merg mai departe. După o noapte de odihnă, evident.

VEZI MAI MULTE POZE ÎN GALERIA MULTIMEDIA

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide