Schiţează următoarea generaţie Opel Astra

Află acum cine sunt fericiţii câştigători ai excursiei la Salonul Auto de la Frankfurt, în urma concursului de design organizat de Opel şi promotor.ro.

Schiţează următoarea generaţie Opel Astra Schiţează următoarea generaţie Opel Astra

Cel mai tare concurs de design al verii, organizat de Opel şi Promotor.ro, s-a încheiat.

În perioada 24 iunie – 31 august, peste 100 de propuneri ale userilor promotor.ro ne-au sugerat cum ar putea arăta următoarea generaţie Opel Astra, mergând de la idei extravagante până la unele foarte apropiate de realitate.

Şi userii promotor.ro, dar şi juriul promotor.ro au ajuns la aceeaşi concluzie în privinţa schiţei câştigătoare. Aceasta îi aparţine lui Blagă Nicuşor-Ion, care va împlini luna aceasta 23 de ani, aşa încât excursia la Salonul Auto de la Frankfurt 2009 este un cadou care pică la ţanc. Să vedem, în câteva cuvinte, cum a ajuns Nicuşor să creeze această schiţă:

"Am plecat de la un principiu "descoperit" în designul Audi şi, mai nou, în cel al noilor modele Opel, conform căruia un design reuşit este unul de-o eleganţă sportivă.

Opel Astra, desenat de Nicusor-IonAm adăugat elemente de design noi la marca Opel, acel "bumerang" pe linia laterală sau sigla din partea frontală integrată în acele lame, ca şi la varianta sportivă Opel Insignia OPC. Retrovizoarele sunt inspirate de cele de pe Corsa OPC, dar aici într-un material metalic (tipic german) şi integrează semnalizările LED. Designul farurilor şi al spoilerelor verticale de sub ele are ca inspiraţie tot Insignia OPC, dar şi Audi R8. Montanţii A se prelungesc cu 2 nevuri pe capotă (merci Seat Leon) şi evidenţiază farurile ce înglobează luminile de zi, "semn" al noului limbaj de design Opel.

Maşina trebuia să arate ca fratele mai mic, dar mai obraznic şi mai îndrăzneţ, al lui Opel Insignia, un hatchback premium care să surclaseze clar competitorii. Designul noului Opel Astra trebuia să nu se rupă de limbajul Opel, ci să ducă la cel mai elegant şi mai sportiv model compact. Schiţa a fost făcută cu o tabletă grafică, în Alias-sketchbook. A necesitat câteva seri şi, pentru că am refuzat să folosesc photoshop-ul, a trebuit să dedic o oră, de exemplu, unei roţi şi nu 2 click-uri, cut and paste.

Am apreciat acele schiţe din concurs desenate dupa tehnici asemănătoare şi mă bucur ca există aşa de mulţi concurenţi care ştiu să deseneze. Cred că am reuşit să păstrez modelul foarte bine în tema dată şi mă bucur că a câştigat o schiţă clasică, netrecută prin photoshop sau proiectare 3D.

Schiţez maşini de când nu ştiam alfabetul, dar în ultimii ani doar concursurile de design Promotor m-au pus la muncă. O fac din pasiune, din păcate sunt doar designer amator. Am participiat la ultimele 3 concursuri de design Promotor, dar Opel mi-a purtat noroc :). Sper că şi anul viitor se va desfăşura unul, la care cu siguranţă voi participa"

Cel de-al doilea user promotor.ro care va merge cu noi la Salonul Auto Frankfurt 2009 a fost extras prin tragere la sorţi, dintre cei care au votat schiţele şi s-au înscris în concurs, înregistrându-se pe site-ul promotor.ro şi abonându-se la newsletter. El este Gabriel Ciuraru, fiind totodată şi participant cu schiţe pentru viitoarea generaţie Opel Astra în concurs.

Aşadar, Blagă Nicuşor-Ion, creatorul celei mai bune schiţe a viitorului Opel Astra din concurs, împreună cu Gabriel Ciuraru, userul norocos care a participat la votarea schiţelor din concurs, vor veni cu Opel şi Promotor.ro la Frankfurt 2009 ca să vedem marea premieră mondială a noului Opel Astra.

RĂMÂI PE PROMOTOR.RO PENTRU ALTE CONCURSURI DE DESIGN!

Acest concurs a fost promovat pe Konkurs.ro - portal de concursuri şi promoţii

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.