2013 se anunţă un an optimist pentru Dacia, ”vaca de muls” a lui Renault

Prognozele privind vânzările de maşini noi în 2013 sunt în general pesimiste, dar Dacia se numără printre producătorii care au toate şansele să treacă fără probleme de acest an, ba chiar să prospere. Iată principalele motive care vin să sprijine această afirmaţie.

2013 se anunţă un an optimist pentru Dacia, ”vaca de muls” a lui Renault 2013 se anunţă un an optimist pentru Dacia, ”vaca de muls” a lui Renault

Creşterea popularităţii ca second hand

Un alt punct important care promite să stea la baza evoluţiei pozitive a Daciei în 2013 îl reprezintă creşterea cotei de piaţă a maşinilor Dacia în vânzările de maşini second hand pe plan european.

În Franţa, de exemplu, vânzările de maşini second hand Dacia au crescut cu 44% în 2012, deşi vânzările totale de maşini second hand au scăzut cu 1,3%. Iar situaţia se repetă şi în Germania sau Italia, deşi acolo procentele sunt mai mici.

Principala explicaţie a acestei evoluţii neaşteptate ţine de raportul foarte bun preţ/fiabilitate, care devine cu atât mai valoros în condiţiile de criză economică, clienţii europeni punând un mult mai mare accent pe substanţă decât pe aparenţe.

Este adevărat, mulţi analişti consideră că devalorizarea maşinilor Dacia este foarte mare. Dar, în realitate, devalorizarea se cifrează la doar câteva mii de euro faţă de aproape 10.000 euro sau peste această valoare în cazul celor mai tranzacţionate modele (în general, cele între 3 şi 7 ani).

Un nou motiv, pe următoarea pagină

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.