BMW Art-Car în versiune românească, la Universitatea de Arte din Bucureşti

Ok, ar fi exagerat să facem comparaţia între ”sculptura” BMW pe care am văzut-o recent cu ocazia Zilelor Universităţii de Arte din Bucureşti şi celebrele maşini din colecţia BMW Art Car. Totuşi, nu se poate nega că şi această creaţie este o formă de artă.

BMW Art-Car în versiune românească, la Universitatea de Arte din Bucureşti BMW Art-Car în versiune românească, la Universitatea de Arte din Bucureşti

Poate nu ştiaţi, dar în recentul weekend 29-30 mai au avut loc Zilele Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, în cele două zile vizitatorii având ocazia să admire diverse opere de artă şi acţiuni ale studenţilor. Mie mi-a atras atenţia un lucru inedit: o maşină BMW. Transformată într-un fel de operă de artă.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI CU OPERA DE ARTĂ BMW

Am spus "un fel de", pentru că nu sunt obişnuit cu BMW-uri "tunate" într-un asemenea fel. Responsabili pentru acest monstru metalic sunt doi studenţi la Master anul I la Specializarea Metal din cadrul Secţiei Ceramică-Sticlă-Metal: Popa Paul şi Matei Ulmeanu.

Care au considerat că ar fi păcat să dea la fier vechi această limuzină BMW Seria 7 E32 din anii '90, aşa că s-au hotărât să-şi dedice timpul conservării ei într-o formă artistică. Şi astfel a rezultat... ceea ce se vede în imagini. Din câte am înţeles, creaţia nu se doreşte vreun tribut sau mesaj, fiind doar rodul imaginaţiei şi fiind "garnisită" cu piese şi componente "salvate" de la fier vechi.

Nu ştiu dacă va concura în vreun concurs, de genul Visualart Challenge (care a fost câştigat anul trecut de sculptura "Rechin", realizată din piese BMW de către Alexandru Mirea), nici dacă a trezit interesul vreunui cumpărător excentric sau dacă urmează să zacă în vreun garaj, ascunsă de ochii publicului.

Ştiu, însă, că şi-a atins scopul: timp de două zile, a fost un magnet inedit pentru un public restrâns, reamintindu-ne cât de important este rolul pe care îl joacă maşinile în cultura noastră. Mai ales că BMW-urile şi-au câştigat o foarte puternică reputaţie, mai ales printre tineri.

Orice alte comentarii vă aparţin:

CE PĂRERE AVEŢI DESPRE ACEASTĂ SCULPTURĂ BMW "MADE IN ROMANIA"?

oraan.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.