Constatarea amiabilă în caz de accident nu este un bau bau

Recent, am experimentat ce înseamnă ”constatarea amiabilă”. Şi pot spune că, dacă părţile implicate sunt persoane cu bun simţ, este o soluţie foarte convenabilă şi mult mai puţin stresantă decât mersul la poliţie.

Constatarea amiabilă în caz de accident nu este un bau bau Constatarea amiabilă în caz de accident nu este un bau bau

Situaţia se poate spune că a fost banală şi putea fi evitată dacă şoferiţa din cealaltă maşină ar fi fost mai atentă la manevrele de parcare cu spatele. Însă "graba strică treaba", iar bara şi aripa faţă a maşinii în care eram eu, "victima", au avut de suferit.

Pe moment, mi-au fluturat prin faţa ochilor orele pe care aveam să le pierd la poliţie pentru constatare sau pe la service-uri pentru remedierea defecţiunilor, aşa încât nervii au început să cam fiarbă. Din fericire, nu într-atât încât să se ajungă în vreo fază de explozie.

Nicidecum. În afara spoilerului zdrenţuit şi a aripii buşite, maşina nu avea alte probleme, fiind perfect capabilă să ruleze pe propriile picioare, pardon, roţi. În plus, doamna din maşina "vinovată" nu era genul de precupeaţă cu gura mare, ci o persoană civilizată, care a înţeles că a greşit şi voia să remedieze situaţia.

Cred că aceasta este prima condiţie pentru a apela la constatarea amiabilă în caz de accident: să vezi dacă persoana implicată în accident este de bun simţ. Sincer, dacă aş fi implicat într-un accident în care cel vinovat s-ar dovedi cel puţin şmecher, dacă nu scandalagiu, aş apela fără discuţie la poliţie.

În cazul de faţă, doamna respectivă nu era la prima experienţă de acest gen şi ştia un birou de constatări destul de apropiat de locul incidentului. Biroul aceleiaşi firme la care îşi făcuse şi RCA-ul - însă, pentru a evita reclama, nu voi divulga numele acestei societăţi de asigurare.

În circa 20 de minute de la producerea micului accident am ajuns la biroul cu pricina, unde, din fericire, nu am dat de nici un fel de aglomeraţie, cum se întâmpla de obicei pe la birourile de poliţie pe unde am mai fost prin capitală. Tipul de la birou ne-a dat câteva scurte lămuriri, iar noi am completat foarte repede formularul de constatare amiabilă, intuitiv şi simplu de înţeles.

După care am purces la constatarea daunelor de către agentul biroului, care mi-a atras atenţia că şi farul stânga avusese de suferit (era ruptă o prindere de sub capotă). Sincer, nu am observat acest aspect pe moment, însă de acum înainte e o regulă clară: trebuie verificată foarte atent toată zona implicată în accident. Pentru că nu poţi fi niciodată sigur că în service vor fi identificate toate problemele.

Din fericire, inginerul din service-ul alăturat nu era acel gen de persoană, în plus asigurându-mă că, la intrarea maşinii în service, se mai face o evaluare a posibilelor defecţiuni. În total, după 40 de minute de la producerea accidentului, plecam de la biroul de constatări cu dovada pentru repararea maşinii.

Primul hop trecuse foarte bine: fără nervi inutili, fără timp mult pierdut, bun simţ din partea tuturor persoanelor implicate, atât a doamnei neatente, cât şi a agentului constatator sau a inginerului din service. Însă acum urma partea delicată, în care aşteptam telefonul de la service şi temerile privind calitatea lucrării.

Telefonul a venit după aproape o săptămână, joi (accidentul se petrecuse în vinerea precedentă, iar pentru comanda barei şi farului au fost necesare câteva zile de aşteptare). De apreciat şi faptul că inginerii au ţinut cont de rugămintea de a mă prioritiza, deoarece urma să intru în concediu. Aşa încât telefonul "haideţi după maşină, e gata" a venit luni, nu marţi, cum era programat. Iar maşina arăta foarte bine, neavând semne de lucru după ureche.

În concluzie, pot spune că un incident minor, care se soldează cu defecţiuni mici în cazul unui accident, este recomandabil să fie rezolvat prin constatarea amiabilă. Dacă aş fi simandicos, poate aş fi avut pretenţia ca şoferul vinovat să îmi deconteze taxiul sau metroul cât timp maşina a fost imobilizată în service. Dar nu trăim într-o societate perfectă, deci aceste pretenţii sunt inutile.

Tot ce mai rămâne de spus este că măcar am avut parte de o experienţă foarte puţin stresantă. Păstrarea calmului şi bunul simţ contribuie din plin la această senzaţie. În plus, probabil am avut noroc să dau de profesionalism în service, aşa încât am scăpat de bătăi de cap ulterioare.

Aşadar, constatarea amiabilă este un lucru ok. Câtă vreme cel vinovat este o persoană ok şi fair-play. Altfel, la câţi nesimţiţi şi neatenţi sunt în trafic, nu ştiu cât de bună alegere ar fi constatarea amiabilă. Vă doresc incidente cât mai puţine în această vară.

Iar, dacă aţi trecut prin evenimente similare, în care aţi utilizat constatarea amiabilă, împărtăşi-ţi-le şi celorlalţi părerea voastră:

MERITĂ SAU NU CONSTATAREA AMIABILĂ ÎN CAZ DE ACCIDENT UŞOR?

oraan.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.