Cum te exprimi în trafic?

În traficul haotic al ultimilor ani, cu mulţi proşti, dar mai ales nesimţiţi, oricine simte nevoia, măcar o dată pe zi, să "converseze" cu acei participanţi la trafic deranjanţi. Am găsit o soluţie foarte interesantă.

Mi-a atras atenţia un "gadget pentru bizonii din trafic", după cum îl denumeşte blogul maximamspus.ro. E vorba de un gadget foarte simplu, dar de mare efect: un display cu led-uri, care poate afişa diverse mesaje, atât text, cât şi emoticon.

Drivemocion constă dintr-un display circular, care se poate monta pe lunetă prin intermediul unei ventuze. Led-urile sale pot afisa diverse semne sau chiar si texte, şoferul putând alege tipul mesajului de la o telecomandă, pe care o poate monta pe parbriz, spre exemplu. De remarcat că vorbim de un sistem foarte simplist, fără cabluri, comunicarea între telecomandă şi display fiind de tipul wireless.

Drivemocion consta dintr-un display si o telecomanda

Ce va vedea cel din spate? Păi, dacă optezi pentru versiunea de bază, ai parte de două emoticonuri: "zâmbăreţul" şi "tristul". Insuficient pentru momentele când depăşesc vreun nene care merge cu stopurile de ceaţă aprinse pe vreme bună, extrem de deranjant pentru cel din spate, mai ales noaptea.

În acest caz, aş avea nevoie de versiunea "middle finger"! Dar mi-e că mesajul meu ar fi prost înţeles. Din păcate, nu am găsit pe site-ul lor o varianta care să ofere şi mesajul "Stinge stopul de ceaţă, boule!".

Totuşi, am divagat. Pentru că Drivemocion este conceput mai mult ca un mijloc fun de comunicare între şoferi, dedicat în special celor care utilizează emoticoanele pe messenger şi au un dezvoltat simţ al umorului.

Eu unul aş opta pentru versiunea cu 5 expresii, astfel i-aş putea alerta pe cei din spate cam care este starea mea. Emoticonul zâmbăreţ ar însemna că sunt fără griji, deci sunt toate şansele să îi las să treacă pe ăştia mai grăbiţi în faţa mea. Emoticonul "angry" ar trebui să însemne că sunt cam stresat şi şmecherii care vor să şicaneze pe toată lumea mai bine s-ar abţine în cazul meu.

Femeile nu au fost uitate: au o linie dedicata, cu elemente roz

Femeile nu au fost uitate, existând chiar o linie dedicată lor de astfel de gadgeturi: Glamour Girl. Adică displayul rotund este înconjurat de o mică blăniţă roz. Un alt avantaj pentru restul misoginilor: e clar că la volan e o femeie, deci grijă mai mare!

Sincer, mi se pare un pas înainte faţă de stickerele cu divese mesaje. Este adevărat, este şi un pas mult mai scump, deoarece gadgetul de bază costă 7,99 lire sterline (cam 40 RON), în condiţiile în care vorbim de superofertă! Iar versiunea cu mai multe mesaje porneşte de la 24,99 lire sterline (cam 127 RON). Nu ştiu dacă preţul include şi bateriile, dar e clar o distracţie mult mai scumpă decât stickerele.

Drivemocion este mult mai scump decat stickerele cu mesaje, dar e fun

Mă întreb dacă băieţii care au claxon de maşină de poliţie şi led-uri roşii şi albastre în bara faţă vor considera acest gadget Drivemocion demn de interes. Mă îndoiesc, pentru că nu îţi vei face loc prin trafic cu ajutorul acestor displayuri. Însă ai putea să îţi faci prieteni. Cam ca pe facebook.

oraan.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.