Dacia Club – Dacia pe pâine

Autor: Silviu Draganescu 22 iul. 2009 Opinii

… este o excelentă sursă de informare. Atunci când zeci sau sute de oameni adună şi postează ştiri, dintr-un număr cel puţin la fel de mare de surse, avantajul oferit este unul semnificativ şi în nici un caz nu ar putea fi înlocuit de un singur om, cât ar fi el de muncitor. În al doilea rând, toate acele ştiri sunt disecate şi detaliate de o armată de useri, care au grijă să nu le scape aproape nici un amănunt.

Şi nu trebuie uitat un lucru: atunci când eşti pasionat / legat de o anumită marcă, inevitabil informaţiile pe care le vei deţine vor fi mai multe şi mai relevante decât cele ale unui pasionat generalist de maşini. Este şi normal până la urmă, nu? Dar, trecând peste o uşoară aroganţă afişată de unii dintre useri, detaliile pe care le găseşti pe forum sunt de cele mai multe ori pertinente şi fundamentate corect.

Iar de ceva timp, de când oameni care au legătură cu Dacia au început să frecventeze forumul, calitatea informaţiilor a crescut şi ea, chiar dacă din când în când unele informaţii eronate par să fie lansate intenţionat. Îmi amintesc că, acum câţiva ani, oficialii Dacia recunoşteau faptul că urmăresc forumul, dar fără a se implica direct în el, pentru că oficial era cam greu de "justificat".

Acum însă numeroasele informaţii, poze şi detalii care au ajuns pe forum mă fac să cred că anumite persoane au în mod sigur legături cu Dacia. Pentru că este cam greu să postezi poze cu schiţe ale maşinii în CATIA şi tu să lucrezi la aprozarul unui sat din judeţul Botoşani. Să mai pomenesc, oare, de pozele cu Dacia SUV, care au apărut pe forum exact la 10 ani de la semnarea contractului de privatizare?

Nu e oare suspect? Dar de poziţiile din care s-au făcut pozele, calitatea lor, prezenţa mai multor oameni în cadru, inexistenţa unor imagini de interior pentru a mai păstra din suspans, ce părere aveţi? Să nu mai zic de faptul că cine a făcut pozele, dacă era un independent, ar fi fost foarte tentat să le vândă la o publicaţie pe bani buni şi nu să le dea gratis pe un forum.

Mai ţineţi minte şi primele poze-teaser de la Duster apărute pe un site polonez? Cum credeţi că au făcut ei rost de ele? În condiţiile în care Dacia furnizează teasinguri doar la o singură sursă, este cam greu de aplicat regula verificării în trei surse, nu-i aşa? Cam multe întrebări.

Imaginea inselatoareDar aseară trebuie să recunosc că m-am grăbit când am pus acea poză cu interiorul. Nu am citit foarte atent contextul (destul de ambiguu) în care a fost afişată poza şi am crezut că vorbim de un interior de Dacia SUV cu 7 locuri. Userul care a furnizat-o era cunoscut drept unul dintre cei cu legături la Dacia, al treilea geam lateral părea să fie ca la SUV, din informaţiile de pe forum interiorul părea să fie asemănător cu cel de la Logan, aşa că m-au indus în eroare şi gurile de aerisire din faţă.

Pe de altă parte, dacă noua Dacia SUV apare la Salonul Auto Frankfurt 2009, pozele oficiale îşi pot face apariţia cu doar câteva luni înainte, aşa cum mai procedează şi Renault (primele poze cu Megane 3 şi Laguna 3 au fost prezentate în vară, pentru ca lansarea oficială să se facă la un salon internaţional din toamnă). Deci nu ar fi fost exclus ca Dacia să mai furnizeze o poză de interior, care să nu ofere prea multe informaţii, dar să menţină interesul crescut.

Totuşi, a fost vorba despre o poză oficială cu Nissan Qashqai cu 7 locuri. Mi s-a părut mie volanul acela cu ornament argintiu cam ciudat. Asta e.

Mea culpa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide