Dacia Duster - Suprize puţine

După ani de aşteptări, Dacia ne-a arătat azi primele poze oficiale cu Duster, sau ceea ce numeam noi până acum Dacia SUV. Iar surprizele sunt puţine.

Dacia Duster - Suprize puţine Dacia Duster - Suprize puţine

De ce spun asta? Cum arăta modelul ştiam deja. Dacia a "scăpat" chiar în momentul în care împlinea 10 ani de "Renault", câteva poze făcute în uzină, pentru ca exact când un drive-test naţional cu jurnalişti era programat prin zona Transfăgărăşanului să apară şi ei cu modelul camuflat. Campania de teasing a fost aşadar bine pus la punct. Continuată acum cu Alain Prost în Dacia Duster.

Şi chiar dacă unii credeau că maşina se va schimba faţă de primele imagini, iată că nu s-a întâmplat. Acum vedem şi de ce.În pozele oficiale Dacia Duster arată mult mai bine. Este şi normal. Să aşteptăm să o vedem pe viu, cel mai probabil abia de anul viitor. Interiorul, din nou, nu ne va oferi prea multe surprize. V-am oferit deja poze cu acesta şi va fi mai mult un facelift faţă de versiunile regăsite pe Logan sau Sandero, cu ceasuri de bord stilizate şi ornamente moderne.

Motorizările erau uşor de intuit, însă rămâne de văzut dacă toate vor fi asamblate în România. Dacia nu a precizat dacă acestea îndeplinesc normele Euro 5, aşa cum sunt obligate toate maşinile lansate din toamna acestui an. Asta înseamnă oare că nu sunt Euro 5? La Renault versiunile diesel au 90, respectiv 110 CP şi am fi tentaţi să credem că Dacia a găsit o portiţă de evitare a obligativităţii normele Euro 5. Să vedem ce vor zice cei de la Dacia.

Transmisia 4x4 este de sorginte Nissan, iar asta, din nou, nu uimeşte pe nimeni. Mai curios este că în comunicatul de presă nu se specifică nimic de ESP sau de motorizări mai puternice, însă nu este exclus să le vedem în viitor. Chiar şi o transmisie automată e plauzibilă.

Şi atunci ce nu ştim? Preţul. Estimez că versiunea de 1,6 110 CP şi transmisie 4x2 în versiunea de bază ar putea începe chiar de pe la 11.000 de euro, pentru ca în versiunea diesel de 105 CP să ajungă chiar şi la 16.000-17.000 de euro cu toate dotările.

Se va vinde? Mai mult ca sigur. Iar dacă Renault nu a montat motoare cu probleme de pilitură sau fulii defazoare şi a rezolvat micile neplăceri precum cele legate de rugină, Dacia Duster are un viitor frumos în faţă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.