Maşini pasionale: Alfa Romeo MiTo

Când spun Alfa, mă gândesc la începuturile lumii. Când spun Alfa Romeo, mă gândesc la pasiune auto. Când spun Alfa Romeo MiTo, mă gândesc la Legendele Olimpului. De ce?

Recent am văzut filmul "Clash of the Titans". Pierdere de vreme. Singurul lucru bun la această producţie hollywoodiană 3D cu actori titraţi şi efecte speciale a fost că mi-a amintit de volumele "Legendele Olimpului", pe care le-am citit de foarte multe ori în copilărie şi adolescenţă.

Zeii, eroii şi poveştile din "Legendele Olimpului" au un farmec aparte, mai ales când eşti mic şi nu ai altă grijă decât să îţi îmbogăţeşti imaginaţia pe zi ce trece. Deci nu ai grijile unui om matur.

Nu am facut un simplu test-drive cu Alfa Romeo MiTo

În mod inedit, senzaţii similare am trăit recent la volanul unui model Alfa Romeo MiTo: bucurie, fun, plăcere. Plus acea părere de rău când se termină joaca sau visul - în traducere, când duci maşina înapoi la importator şi nu prea ai chef să reintri în pielea de jurnalist auto obiectiv.

Iată de ce nu voi prezenta un test cu Alfa Romeo MiTo 1.6 MJet. Ci un punct de vedere total subiectiv şi, poate pentru unii, chiar exagerat de metaforic.

Cred că departamentul de design Alfa Romeo primeşte ordine direct de la Afrodita, zeiţa frumuseţii şi a iubirii. Dacă Alfa Romeo 8C este o ofrandă adusă Afroditei, cred sincer că MiTo a fost concepută pentru "aghiotantul" Eros (sau Cupidon, în mitologia romană).

Designul conteaza 50% in cazul lui Alfa Romeo MiTo

Chiar dacă zeul metalurgiei, "inginerul" Hephaistos, ar spune că vorbim doar de un Fiat Grande Punto redesenat, artiştii din întreaga lume l-ar ignora, deoarece s-ar pierde în contemplarea formelor sculpturale ale lui MiTo. Care mai avea un avantaj: culoarea pasiunii, un roşu aprins aprobat, cu siguranţă, de Afrodita.

Un eventual zeu al ergonomiei nu ar avea motive de nemulţumire privitor la interiorul lui MiTo, dar, dacă Atena ar fi o zeiţă modernă a vânătorii, poate ar strâmba din nas, pentru că MiTo are un cockpit nici prea modern, nici prea extravagant, cum e exteriorul - mă rog, amestecul de roşu, negru şi gri ar trebui să te dea pe spate, dar nu te vei simţi ca un zeu în maşină.

Interiorul nu este la fel de extravagant ca exteriorul lui Alfa Romeo MiTo

Ce să spun despre zeul vinului, Dionis (sau Bachus, mai cunoscut românilor degustători de licori): nu poate duce mai mult de trei satiri sau nimfe în maşină, iar portbagajul e prea puţin încăpător sau modulabil pentru damigenele lui. Totuşi, oricât de obiectiv aş fi, nu pot uita că vorbim de o maşină premium de clasă mică, deci nu are sens să îi cerem prea mult.

Motorul diesel este destul de potent pe hârtie, dar Hermes, mesagerul zeilor, sigur va considera performanţele maşinii doar corecte pentru cei 120 CP. Situaţie care se schimbă dacă apeşi butonul DNA în poziţa "D" - MiTo devine rapid o maşină bătăioasă, numai bună pentru Ares, zeul războiului.

Cu Alfa Romeo MiTo vrei sa mergi aproape tot timpul in modul D al sistemului DNA

Care se poate bizui şi pe "diferenţialul autoblocabil" Q2 (de fapt o găselniţă electronică), dar şi pe sistemul de direcţie incisiv şi pe trenul de rulare foarte bine setat. Păcat că suspensia nu este suficient de confortabilă pentru şoselele din România, care arată de parcă în fiecare primăvară Poseidon se enervează şi îşi năpusteşte apele peste şosele şi autostrăzi.

Şi din nou păcat că Apollo, zeul muzicii, nu va fi satifăcut de ronţăitul dieselului - ce-i drept, când spui Alfa Romeo, te gândeşti la un benzinar tenor, nu? Însă Atena, zeiţa înţelepciunii, va fi de altă părere, deoarece un consum mediu de circa 5,7 litri/100 km (preponderent în modul D) e de preferat în vremuri de criză.

Pretul de oferta pentru Alfa Romeo MiTo 1.6 MJet este de cca. 16.000 euro. Foarte competitiv

Practic, la preţul de aproape 16.000 euro, Alfa Romeo MiTo cu motorul diesel e o propunere extrem de tentantă, chiar dacă Hera, regina capricioasă a zeilor, ar putea argumenta că Mini Cooper D are un renume mai puternic, Citroen DS3 este mai confortabil, iar Audi A1 este mai nou.

Dacă aş fi supremul Zeus, nu m-ar interesa părerea soţiei mele geloase, deoarece Alfa Romeo MiTo este o maşinuţă pur şi simplu frumoasă şi de care te îndrăgosteşti iremediabil. Fireşte, dacă aş fi Zeus, nu aş avea probleme cu banii sau cu această criză...

Cu Alfa Romeo MiTo vrei sa inveti mitologie. Cititi Legendele Olimpului si mai vorbim

oraan.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.