Ministrul Transporturilor vrea să atragă înapoi românii din străinătate jignindu-le familiile. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 11 iun. 2015 Opinii
Ministrul Transporturilor vrea să atragă înapoi românii din străinătate jignindu-le familiile. VIDEO

Într-un interviu la Digi24 care părea a fi pe calea cea bună, Ministrul Transporturilor, domnul Ioan Rus, a dezvăluit care e strategia pentru a asigura finanţarea şi construirea la timp a autostrăzii Piteşti – Sibiu: un „montaj financiar” prin care banii să fie asiguraţi permanent, chiar de la buget, pentru a grăbi construcţia pe mai multe tronsoane a acestei autostrăzi despre care afirmă ca „a fost întotdeauna prioritară”.

Nu vom pune la îndoială capacităţile domniei-sale de a duce la bun sfârşit „montajul financiar”, chiar ne bucurăm că doreşte să grăbească o autostradă care fusese, de fapt, trecută pe planul secund acum trei ani de către prim-ministrul României şi care a fost întârziată numai şi numai din cauza deciziilor politice. Ne exprimăm însă nedumerirea cu privire la tipul de limbaj folosit (şi mai ales cu privire la modul de a gândi) al domnului ministru.

Astfel, după ce a vorbit civilizat despre soluţiile referitoare la autostrăzi, domnul Ministru al Transporturilor a considerat însă că e cazul să ne arate cum ar putea atrage măcar o parte dintre românii care muncesc pe 1.500 de euro pe şantierele din străinătate, astfel încât aceştia să vină acasă pe salarii la jumătate: pe scurt, insultându-le familiile. Pentru că, nu-i aşa, românii aceia, în majoritate bărbaţi, au plecat de prea mult bine în Europa, şi şi-au neglijat familiile, astfel încât copiii le-au devenit „golani”, iar femeile ”curve” (vezi videoclipul de mai jos). Cam asta este viziunea domnului ministru despre sutele de mii de bărbaţi care muncesc în condiţii dure în străinătate, doar-doar şi-or putea hrăni familiile rămase acasă. Cam aceasta este viziunea domnului ministru şi asupra sutelor de mii de femei rămase cu copiii acasă, numindu-le curve, pentru că, nu-i aşa, odată plecat bărbatul de acasă, femeia româncă se apucă imediat să umble prin vecini.

În orice ţară civilizată din acestă lume, după o astfel de declaraţie, ministrul respectiv şi-ar fi dat demisia imediat. Suntem chiar curioşi cine va continua „montajele financiare” ale domnului ministru Rus dacă îşi va asuma această (nouă) insultă la adresa românilor emigraţi în străinătate pentru că nu puteau supravieţui în România.

În rest, suntem cu toţii de acord: dacă onor guvernanţii şi-ar face treaba şi ar folosi în sfârşit fondurile europene puse la dispoziţie, am avea şi noi atât autostrăzi, cât şi sute de mii de locuri noi de muncă în România, o parte dintre ele aducând românii din străinătate acasă. Poate că şi fără montaje financiare complicate. Dar, cu o asemenea lipsă acută de respect pentru cetăţeni, nu e de mirare că suntem în situaţia în care suntem.

Voi ce părere aveţi despre declaraţia ministrului?

Via Digi24; Adevarul

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide