Opel ADAM şi eu, la London Fashion Week

Autor: Diana Colcer (InStyle) 20 sept. 2012 Opinii

Londra, Covet Garden, Vauxhall Fashion Scout, London Fashion Week -€“ acesta este locul în care am ajuns marţi, 18 septembrie, preluată de la aeroport ca un VIP, într-o limuzină Opel Ampera, gata să mă las cucerită de creaţiile tinerilor designeri prezenţi la una dintre cele mai interesante competiţii fashion din Europa.

Ca o paranteză, şi ca să înţelegeţi şi voi, băieţi, de ce mă extaziez atât, în Marea Britanie cei de la Vauxhall (omonimul lui Opel în Anglia) au o tradiţie de 12 ani în a descoperi şi a lansa carierele designerilor talentaţi (precum William Tempest sau David Koma), în cadrul evenimentului Vauhxall Fashion Scout, care reprezintă o rampă de lansare şi promotorul invoaţiei pe scena londoneză de modă.

În acest an, însă, pe lângă fashion-showurile şi creaţiile expuse în diverse instalaţii, pretextul şi leitmotivul competiţiei a fost prezentarea, într-o super-avanpremieră faţă de Salonul Auto Paris 2012, a noului model Opel ADAM.

Şi aici ”€œintervin” eu : ) Sunt singura jurnalistă din România care a avut ocazia să se apropie de Opel ADAM înaintea premierei mondiale de la salonul parizian. Din nefericire, întâlnirea noastră a fost scurtă, dar foarte fashionable.

Ne-am indrogostit în Covet Garden, sub privirile ne-mirate ale mai multor designeri, fashion bloggeri şi alte pesoane cu ştaif prezente la Vauxhall Fashion Scout. De-abia aştept să-l văd din nou, poate chiar aici, în Bucureşti. Până atunci, aceasta e povestea mea şi a lui ADAM, la Londra.

Acolo unde au fost expuse trei modele ADAM în Covet Garden, unde am stat de vorba pe îndelete cu cei trei tineri designeri care l-au ”îmbrăcat” pe ADAM pentru acest eveniment şi am schimbat impresii cu Malcolm Ward, Head of Design at Opel/Vauxhall. După care am participat la un party de lansare alături de soţul lui Kate Moss, solistul de la Kasabian şi alte personaje importante în lumea fashion a Londrei.

Dar s-o luăm de la început: până la urmă, cine este ADAM? Adam Opel este, în primul rând, fondatorul companiei care în acest an impineşte 150 de ani de la înfiinţare. În al doilea rând, ADAM este noul model de Opel, care, va zic eu, arată exact aşa cum este descris în press-releas-uri: €œmic, şic, urban. La care eu aş mai adăuga €œsexy, unic şi foarte fashion.

Dar ceea ce mie mi se pare extrem de atrăgător este faptul că Opel ADAM oferă din start posibilitatea de a alege între trei stări de spirit, sau lumi extrem de individualizate, pe care, atât cât am putut să le observ din afară, le-aş descrie aşa:

  • ADAM JAM – este ”€œun tip” neconvenţional şi plin de culoare
  • ADAM SLAM – este energic şi sportiv
  • ADAM GLAM – este elegant, rafinat şi sofisticat.

Fiindcă, deşi poartă numele primului bărbat, care prin definiţie este unul singur, pe ADAM poţi să-l personalizezi într-o măsură atât de mare (pentru un milion de combinaţii posibile) încât, odată lansat pe piaţă (în februarie 2013 în Marea Britanie), nu vei vedea pe stradă două la fel.

Iar scopul acestui accent pus pe personalizare nu este să-ţi ofere ocazia să fii cel mai tare, diferit de toţi, ci, mai degrabă, să te ajute să te exprimi într-o manieră personală, să fii cine eşti, tu însuţi.

Da, ştiu că mulţi dintre bărbaţii care citiţi aceste rânduri i-aţi pus deja eticheta lui Opel Adam, numindu-l “maşină  pentru gagici”, dar, stând de vorbă cu Malcolm Ward, mi-am dat seama că această maşinuţă nu se adresează doar sexului frumos.

Asta deoarece îmbină aspectul practic, tehnologia competititvă şi avansată (un subiect în care mai bine nu mă bag, dar sunt sigură că-l veţi dezbate voi pe îndelete), cu designul fabulos (trebuie sa menţionez plafonul cu “stele”, posibil cu ajutorul luminilor de tip LED) şi extrem de adaptabil propriilor dorinţe.

Mie-mi aduce aminte de un Fiat 500 sau, mai degrabă, de un Mini Cooper, dar, bazându-mă pe ce am văzut şi aflat la faţa locului, cred că va fi, pur şi simplu, mai cool, mai sexy, mai îndrăzneţ, mai colorat şi, cum spuneam, doar al meu : )

Cum spuneam, trei designeri l-au îmbrăcat pe Opel ADAM pentru evenimentul de lansare, modelele fiind apoi expuse in Covet Garden. Iată detalii:

1. ADAM & LOUISE

În imagine este ADAM JAM, personalizat de designerul Louise Gray, în colaborare cu mentorul ei Richard Sloan, stlist şi consultant fashion.

“M-am gândit la plăcerea şi bucuria pe care ţi-o produce o maşină nouă”, mi-a spus ea despre mixul de printuri şi texturi colorate cu care l-a îmbrăcat pe ADAM. “I-am făcut un outfit de petrecere, care chiar cred că se potriveşte personalităţii flamboaiante a lui ADAM JAM”.

2. ADAM & FRED

ADAM SLAM a fost îmbrăcat de designerul Fred Butler, în colaborare cu mentorul ei, Diane Pernet, fondatoare Shaded View of Fashion Film Festival şi blogger de modă influent.

”A fost o adevărată provocare”, spune Fred. “Stilul meu constă în piese sculpturale care urmează linia corpului uman şi am avut exact acelaşi challenge şi aici, doar că pe un model nou. Până la urmă, dintr-o joacă, am realizat acest lego geometric”.

3. ADAM & JAMES

Iată-l şi pe cel mai luxos dintre toate, ADAM GLAM, personalizat aici de designerul James Small şi mentorul lui, Kim Jones, men’s style director pentru Louis Vuitton.

“Stilul meu este unul slick, cu influenţe rock&roll, aşa că mi-a fost uşor să interpretez personalitatea lui ADAM GLAM”, mi-a povestit James despre printul camuflaj pe care l-a realizat. “Să îmbrac o maşină a fost la fel de amuzant ca şi cum aş fi îmbrăcat un model”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide