Pachet de drumuri grele - Da sau nu?

Mulţi producători oferă pentru maşinile comercializate în România un pachet de drumuri grele, practic, maşini modificate special pentru condiţiile de la noi din ţară. Şi aş vrea să ştiu care este opinia vostră cu privire la acest aspect.

Pachet de drumuri grele - Da sau nu? Pachet de drumuri grele - Da sau nu?

Pachetul de drumuri grele se regăseşte în oferta multor importatori din România. Dacă la unii e doar opţional, la alţii este oferit în standard. În principiu, ideea la prima vedere este una bună. Un pachet de drumuri grele poate să conţină, de la caz la caz, de la un banal scut de plastic până la modificări substanţiale la trenul de rulare care cuprind amortizoare schimbate, o gardă la sol mai mare plus un scut serios din metal.

Şi când vezi pe ce drumuri sunt nevoite maşinile să meargă prin România, asemenea modificări, de protecţie şi de sporire a rezistenţei par foarte bune. Asta doar dacă ţinuta de drum a maşinii nu are foarte mult de suferit. Eu am aşa ceva pe actuala maşină, şi chiar dacă din punct de vededre dinamic, maşina a avut de pierdut, confortul sporit, atât fizic, cât şi mental a meritat prezenţa unei asemenea dotări.

Însă părerile sunt împărţite. Mi-a venit ideea acestui editorial, când am aflat azi graţie celor de la www.reno.ro, că şi Renault Megane RS are printre dotări pachetul de drumuri grele. Încă un motiv în plus pentru care să vreau să fac un drive-test înainte de a achiziţiona maşina, aşa cum spuneam şi aici. Sunt curios însă care este şi părerea voastră

Credeţi că este folositor un pachet de drumuri grele? Dacă da, de ce?

Cum vedeţi voi că ar trebui să arate un pachet de drumuri grele?

Aţi dori să fie disponibil în standard pe orice maşină comercializată sau opţional?

Credeţi că prezenţa unui asemenea pachet denotă un respect arătat de producător faţă de client? Sau un tratament discriminatoriu faţă de clienţii români în comparaţie cu cei din Europa de vest, atunci când el este oferit în standard pe orice maşină vândută?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.