Previziuni de piaţă auto în 2009

Criza economică, care deja şi-a arătat colţii spre finalul lui 2008, ameninţă serios lumea auto în 2009. Oare statisticile APIA ne pot da o idee coerentă despre evoluţia pieţei auto în 2009 sau trebuie să apelăm la mama omida şi să citim în stele?

Previziuni de piaţă auto în 2009 Previziuni de piaţă auto în 2009

Bine v-am găsit în 2009, ultimul an dintr-un deceniu prolific pentru lumea auto, dar care pare să se încheie foarte prost. Criza economică mondială este aşteptată cu înfrigurare şi în România, unde toţi actorii de pe piaţa auto trebuie să regândească rapid strategiile şi planurile de viitor - între timp, disponibilizările devin din ce în ce mai numeroase, iar obiectivele pentru 2009 din ce în ce mai imposibil de atins.

Toată lumea se întreabă "ce ne aşteaptă în 2009?", cu precădere în domeniul auto. În România, criza auto are repercusiuni serioase pe plan economic şi social, iar subiecte precum taxa auto, ajutorul guvernamental pentru industria auto sau revigorarea vânzărilor de maşini noi vor ţine capul de afiş în 2009.

Un lucru e cert: în 2009 nimeni nu se mai aşteaptă la creşterea vânzărilor de maşini noi, trendul ascendent al pieţei auto fiind stopat brusc, încă de la sfârşitul lui 2008.

Statisticile APIA ne pot da o idee despre ce ne aşteaptă în 2009, atât în ce priveşte constructorul naţional Dacia, cât şi evoluţia importatorilor de maşini noi. Până când vom avea datele concrete ale întregului an 2008, ne vom mulţumi cu cifrele corespunzătoare primelor 11 luni din 2008.

Să începem cu situaţia la Dacia.

 

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.