România pe uliţă

În cel mult două-trei săptămâni un strat fin de zăpadă se va aşterne pe şosele României. Dar nicio problemă, anul ăsta vom circula fără emoţii. Suntem protejaţi cu anvelope... de iarnă. Pe cine păcălim?

România pe uliţă România pe uliţă

www.buhnici.ro - informaţie gratis despre lucrurile care contează

După ce am golit Germania de maşini, acum importăm cauciuri de acolo, precum importăm blugi şi bijuterii din Turcia. TIR-uri pline de anvelope de iarnă, au ţinut vameşii ocupaţi în ultimele luni. Sunt bune şi alea, plecarea de pe loc va fi o idee mai uşoară. Şi cam atât.

Mulţi şoferi nu ştiu ce-i aia o frână de motor, cum se foloseşte ABS-ul. Iar cum noi ne punem speranţele în Dumnezeu ca la loto 6/49 că ESP, TC şi alte acronime, pe care doar inginerii de la BMW le cunosc, ne vor salva viaţa ori de câte ori ne jucăm de-a Sebastien Loeb.

Sute de microbuze care vin din Ilfov spre minunata Capitală folosesc anvelope de iarnă reşapate sau la mâna a doua. Când stau câte 30 de oameni înghesuiţi într-o cutie de chibrite, de cel mult 19 locuri, cum poţi să-ţi mai pui speranţa în nişte gume vechi de ani de zile? Tatăl nostru carele eşti în...

Ai vrea să mergi cu microbuzul de mai jos?

Ai vrea sa mergi cu un microbuz ca asta iarna? de pe tare.ro

Apoi vin racerii. Consideră anvelopele chinezeşti Ling Lang un fel de accesoriu de tuning. Pfoai! Să-i vezi prin parcare pe la Metro cum întorc cu frâna de mână printre rândurile de maşini. Niciodată nu s-au simţit mai în siguranţă, chiar dacă centura e încă trasă după scaun.

Un distribuitor de anvelope îmi povestea că un nene credea că va face afacerea vieţii lui dacă ia 4 cauciucuri chinezeşti. A rămas cu 180 de lei în buzunar pe care probabil i-a dat pe alcool. La două săptămâni s-a întors după nişte Dunlop-uri, după ce era să moară într-un accident. Cei aproape 200 de lei n-ajung nici măcar de cel mai ieftin sicriu din brad.

Dacă maşinile sunt dotate pentru iarnă asta nu înseamnă că pot circula ca pe timp de vară. Trebuie să ai ochii cât cepele, în special la poduri. Poleiul încă n-a fost învins de niciun fabricant de anvelope. Să vă mai spun că, prin unele judeţe, Poliţia o să ne alerge şi ei cu anvelope reşapate?

Vezi mai jos, în videoul de pe trafictube.ro, ce se întâmplă când te ia prin surprindere poleiul:

Iata cum poti fi luat prin surprindere de polei de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.