Zvonuri: noul Volkswagen Touareg în versiune 2MOTION

Deocamdată vorbim de zvonuri neconfirmate: s-ar putea ca în 2011 să apară o versiune Volkswagen Touareg cu numai o punte motoare, care va avea indicativul 2MOTION. Să fie oare o reţetă de succes?

Zvonuri: noul Volkswagen Touareg în versiune 2MOTION Zvonuri: noul Volkswagen Touareg în versiune 2MOTION

Nu de mult, cei de la BMW au introdus o nouă "familie" de indicative pentru SUV-urile lor: xDrive pentru maşinile cu tracţiune integrală, respectiv sDrive pentru cele cu tracţiune pe o singură punte - în cazul BMW, pe spate.

Acelaşi lucru ar putea fi aplicat şi de Volkswagen pentru gama sa de SUV-uri, indicativul 4MOTION urmând a fi acompaniat de 2MOTION - ceea ce înseamnă tracţiune pe doar o punte.

Dacă în cazul lui Volkswagen Tiguan soluţia 2WD nu este o surpriză, multe modele din segmentul SUV-urilor mici şi compacte oferind şi versiuni mai ieftine 4x2 (cum este şi cazul lui Duster), am un mare semn de întrebare referitor la fratele mai mare Volkswagen Touareg.

Despre care există zvonuri, se pare chiar serioase, că va oferi, din 2011, şi o versiune mai accesibilă, cu tracţiune pe puntea faţă. Model care va purta indicativul Touareg 2MOTION şi va fi motorizat de propulsoare mai puţin potente, în patru cilindri cel mai probabil.

Cât de accesibil ar putea fi un Touareg 2MOTION, totuşi? Având în vedere că preţul de bază în Germania pentru versiunea V6 TDI de 3,0 litri şi 240 CP este de peste 50.000 euro, renunţarea la tracţiunea 4x4 şi adoptarea unor motoare mai mici ar însemna o economie de cel mult 10-15.000 euro.

Astfel, Touareg 2MOTION ar avea un preţ de pornire de circa 35.000 euro, adică în zona preţurilor de bază ale versiunilor de top ale SUV-ului mai mic Volkswagen Tiguan. Care, însă, ar avea avantajul tracţiunii integrale în acest caz.

Practic, Touareg 2MOTION ar putea prelua rolul de model tampon între Tiguan şi Touareg 4MOTION, însă rămâne de văzut cât succes ar putea avea pe piaţa europeană această decizie. Totuşi, vorbim de preţuri ridicate, iar tracţiunea integrală devine deja o propunere din ce în ce mai întâlnită şi mai necesară.

În SUA, segmentul SUV-urilor medii şi mari fără tracţiune 4x4 este ceva mai dezvoltat, aceste maşini fiind văzute nu ca alternative pentru offroad, ci maşini de familie mai sigure. Iar Touareg-ul are deja o notorietate bună peste ocean, deci sunt premise pentru a atrage suficient de mulţi clienţi cu noua versiunea Touareg 2MOTION.

Nu trebuie omis faptul că renunţarea la sofisticatul sistem de tracţiune integrală şi adoptarea unor motoare mai mici va însemna o scădere a masei totale şi, implicit, valori mult mai bune ale consumului şi emisiilor de CO2. Aşa încât VW Touareg ar putea deveni cel mai puţin poluant SUV de categorie mare, ceea ce ar însemna un mare capital de imagine într-o epocă în care accentul se pune în primul rând pe ecologie.

Voi ce părere aveţi?

AŢI CUMPĂRA UN VOLKSWAGEN TOUAREG 2MOTION?

Noul Volkswagen Touareg ar putea avea o versiune 2WD, botezata Touareg 2MOTION

oraan.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.