Elena Băsescu şi Maserati GranTurismo

Iarna nu-i ca vara. Tocmai din acest motiv am pozat în “palatul” Maserati reuniunea la înalt nivel senzual dintre Elena Băsescu şi demnitarul sportiv GranTurismo.

Această maşină ireproşabilă sau fiica preşedintelui? Greu să alegi între un italian al cărui spirit de aventură e antrenat de 405 CP şi poate cea mai frumoasă descendentă a unui lider de stat. Elenei însă i-a fost foarte uşor să răspundă propunerii noastre de a se fotografia lîngă un dreamcar mai mult decît perfect.

Deşi nu a fost vreodată o fanatică a automobilelor, după acest shooting a înţeles că zicala “Never say never” îşi găseşte imediat rostul în asociere cu un lucru fără cusur: “GranTurismo este într-adevăr o maşină pe care şi-ar dori-o oricine, în special bărbatul tînăr, elegant şi cu nerv.”

Cea mai invidiată fiică a ţării a intrat în trafic la 18 ani, la volanul unui VW Golf 4: “A fost o maşină extraordinară pentru mine şi printre puţinele pe care nu le-am zgîriat (rîde). Ţin minte că la două săptămîni de la ridicarea permisului am plecat singură la Constanţa. Taică-meu a avut mare încredere în mine întotdeauna şi i-am demonstrat că a procedat corect şi în acea situaţie.” Interimatul s-a derulat într-un Peugeot 307 CC cu puţini cai-putere: “Am avut numai motorizări mici pe maşinile mele. Preţul benzinei e mare şi nu vreau să mă opresc la pompă pentru a alimenta din cinci în cinci minute.”

Acum, Elena poate fi văzută în aglomeraţie (fără antemergători) într-un Range Rover Sport: “Îmi plac mult SUV-urile fiindcă îmi oferă o siguranţă care se adaugă stilului meu precaut de a conduce. Şi vreau să se ştie că nu încalc niciodată regulile de circulaţie.”
Designul automobilelor este principalul responsabil pentru alegerile de pînă acum ale Elenei: “Cred că la vîrsta mea este mai important cum arăt într-o maşină şi ce emană ea cînd sîntem împreună.” În Bucureşti, fiica nerisipitoare conduce cuminte, aşa că are rareori ocazia de a atinge viteze peste limitele admise.

Chiar şi cînd se întîlneşte cu o asemenea ocazie, nu o foloseşte: “Ziua este groaznic. Nici nu am timp să accelerez, că urmează alt semafor. Iar noaptea, după cum am mai spus, nu apăs acceleraţia decît în litera legii.” Atunci cînd s-au ivit conflicte pe şosele, Elena nu a făcut constatări la asigurator din vina ei: “Am avut tot felul de tamponări, dar nu din cauza mea.” Şi, cu toate că este fată, s-a văzut nevoită să-şi facă singură penele de cîteva ori. Cîndva, deşi se grăbea grozav spre o anumită destinaţie, maşina nu i-a ţinut partea: “De multe ori, atunci cînd se strică, mă ajută prietenii.

Le dau telefon şi ei îmi oferă asistenţă la faţa locului. Într-o zi, motorul n-a vrut să pornească cu nici un chip şi am rugat-o pe sora mea să mă ajute. A venit imediat cu nişte cabluri, mi-a dat curent şi s-a rezolvat. Ne ajutăm foarte mult, mai ales în circulaţie” (rîde). Da, probabil că nu doar spiritul civic ne-ar îndemna să-i sărim ajutor într-o situaţie grea, ci şi speranţa că ne-ar putea recompensa cu un zîmbet natural, apolitic. Timp de şapte ore, cît a durat şedinţa foto, am fost impresionaţi să cunoaştem o fiică de preşedinte mereu dispusă la negocieri cu diplomatul Maserati GranTurismo.

Preţ (DDP): 127.330
Motor: 4.244 cmc, V8 la 90o
405 @ 7.100 rpm
460 Nm @ 4.750 rpm
Transmisie: spate, automată, 6 viteze
Dimensiuni (L/l/h): 4,88 m/1,84 metri/1,35 metri
Ampatament: 2,94 m
Portbagaj: 260 litri
Rezervor: 86 litri
Pneuri: 245/40 R19, 285/40 R19
Performanţe: vit. max. 285 km/h
acc. 0-100 km/h 5,2 sec
Consum mediu: 14,7 l/100 kmPoti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.