Cei mai mulți care urcă în mașina asta nu știu să plece cu ea de pe loc

Autor: Elena Luchian 29 feb. 2020 Știri auto

Cei mai mulți dintre cei care urcă în mașina asta nici nu știu să plece cu ea de pe loc, desi cei mai mulți șoferi sunt convinși că este mai ușor să conduci o mașină automata decât una cu transmisie manuală.

Galerie foto

D este Drive, pentru momentul în care vrei să pleci de pe loc, N este Neutral, R este Reverse pentru atunci când vrei să te deplasezi în marșarier, iar P este pentru parcare, Odată ce ai trecut în D sau în R, mașina pleacă singură de pe loc atunci când iei piciorul de pe frână. Ar trebui să fie simplu. Și totuși nu este chiar așa la toate mașinile.

Foarte mulți dintre cei care au urcat pentru prima oară într-unul dintre modelele cu transmisie automată de la Mercedes-Benz au avut nevoie de ajutor pentru a putea pleca la drum. Aceștia au căutat minute bune selectorul de trepte.

Mercedes a decis, în anul 2014, mutarea selectorului de drepte din consola centrală pe coloanal de direcție, din motive de spațiu și de confort. Șoferii au avut însă nevoie de timp pentru a se acomoda. De obicei, în acea poziție se afla maneta pentru acționarea ștergătorului de parbriz.

Alte modele cu un selector care i-ar putea pune în dificultate pe șoferi sunt cele produse de Range Rover. Acestea prezintă un comutator rotund în consola centrală. Acesta este mai ușor de identificat la o simplă inspecție vizuală decât la Mercedes, pentru că păstrează poziția clasică.

Cum treci pe modul manual?

Sunt mai multe moduri de a trece transmisia în modul manual. La cele mai multe, trebuie să tragi selectorul de trepte spre stânga sau spre dreapta.

În alte cazuri, trecerea transmisiei în modul manual necesită o simplă apăsare a unui buton marcat cu litera M.

Pentru a schimba manual treptele, șoferul primește uneori padele pe coloanal de direcție, în spatele volanului. La toate, semnul “+” este pentru a trece în treaptă superioară, iar semnul “-“ este pentru a retrograde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide