Costă 100 de dolari şi nu te lasă să te rătăceşti. Cum arată pantofii inteligenţi?

Deşi deocamdată nu se poate cumpăra Google Glass în India, indienii vor fi primii din lume care vor acces la ceea ce ar putea fi următorul lucru important când vine vorba de tehnologie purtabilă: pantoful smart.

Costă 100 de dolari şi nu te lasă să te rătăceşti. Cum arată pantofii inteligenţi? Costă 100 de dolari şi nu te lasă să te rătăceşti. Cum arată pantofii inteligenţi?

Deşi deocamdată nu se poate cumpăra Google Glass în India, indienii vor fi primii din lume care vor acces la ceea ce ar putea fi următorul lucru important când vine vorba de tehnologie purtabilă: pantoful smart.

Startup-ul indian Ducere Technologies va începe să vândă din septembrie pantofii cu bluetooth la un preţ de 100 de dolari perechea. Pantofii se sincroniează cu o aplicaţie de smartphone care utilizează Google maps şi vibrează avertizându-i pe purtători când şi în ce direcţie să meargă pentru a ajunge la destinaţia dorită, scrie Wall Street Journal.

Practic, doar trebuie să-i spui telefonului tău unde vrei să ajungi şi apoi îl pui simplu în buzunar pentru că vibraţiile transmise de pantofi piciorului drept sau stâng îţi vor spune exact încotro să te îndrepţi.

Bazele Ducere au fost puse în 2011 de doi tineri din India care au studiat şi au lucrat în SUA. Compania are azi 50 de angajaţi.

"Pantofii sunt o extensie naturală a corpului omenesc", spune Krispian Lawrence, 30 de ani, co-fondator and director general executiv al companiei. "Poţi pleca de acasă fără ceas de exemplu, dar nu vei pleca niciodată fără pantofi."

În primă fază, Ducere a dezvoltat aceşti pantofi, care se numesc Lechal, adică "ia-mă cu tine", pentru a-i ajuta pe orbi. Dacă un baston poate să-i ajute pe cei aflaţi în această situaţie prin detectarea obstacolelor, nu le este de niciun folos când vine vorba de direcţie.

Odată cu dezvoltarea produsului, Ducere a realizat că este un potenţial de creştere şi pe segmentul consumatorilor care nu suferă de acest handicap. Cei care fac jogging, care merg pe munte sau pur şi simplu turiştii în general pot să-şi aleagă destinaţia pe telefon fără a mai fi nevoiţi să se oprească şi să verifice traseul pentru că vibraţiile din pantofi le vor spun pe unde trebuie să meargă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.