Opel  Finala concursului "Câştigă un Opel Insignia"

Dintre cei cinci finalişti ai concursului Opel şi Promotor "Câştigă un Opel Insignia", doar unul a primit cheile premiului cel mare, după o departajare foarte strânsă.

Ziua de duminică, 6 decembrie, a fost una specială şi plină de tensiune pentru cinci cupluri, din toate colţurile ţării, care s-au reunit la Băneasa Shopping City pentru marea confruntare. Mai exact, vorbim despre finaliştii concursului "Câştigă un Opel Insignia!", care au ieşit învingători în semifinalele din fiecare zonă a ţării:

  • Diaconu Liviu Florin, Craiova - a câştigat semifinala organizată de dealerul Opel Autoglobus 2000 la Timişoara, în 26 noiembrie
  • Trifan Iancu, Baia Mare - a câştigat semifinala organizată de dealerul Opel Ecomax la Cluj Napoca, în 27 noiembrie
  • Rebenciuc Andrei, Iaşi - a câştigat semifinala organizată de dealerul Opel Rădăcini Motors Brăila la Brăila, în 29 noiembrie
  • Budileanu Răzvan, Câmpina - a câştigat semifinala organizată de dealerul Rădăcini Motors Vitan la Bucureşti (pentru partea de sud a ţării, exceptând Bucureştiul), în 30 noiembrie
  • Secu Daniel, Bucureşti - a câştgiat semifinala organizată de dealerul Rădăcini Motors Vitan la Bucureşti, în 2 decembrie

Insignia, marele premiuWeekendul 5-6 decembrie nu a fost important doar pentru că a venit Moş Nicolae sau din cauza celui de-al doilea scrutin pentru alegerile prezidenţiale. În data de 5 decembrie, cei 5 finalişti au avut ocazia să se acomodeze cu traseul pregătit pentru competiţie şi cu maşina de concurs, un Opel Insignia 2.0 CDTI 160 CP EcoFLEX, având cutie de viteze manuală cu şase trepte şi fiind dotat cu suspensie FlexRIDE.

Bineînţeles, ulterior toţi au mai parcurs traseul independent, cu maşinile personale, luându-şi notiţe şi pregătindu-se mai mult sau mai puţin temeinic pentru finala din ziua următoare.

Traseul a constat dintr-o porţiune de trafic urban, cu suficient de multe intersecţii semaforizate, dar cu un trafic mult mai redus în weekend decât în timpul săptămânii, precum şi o porţiune de drum drept, care a permis o viteză mai mare şi adoptarea unui stil constant de conducere.

Regulamentul le-a permis concurenţilor ca, în cazul în care maşina staţionează la semafor sau în trafic, motorul să poată fi oprit, astfel evitându-se consumul inutil de combustibil (deci creşterea valorii consumului mediu) şi scăderea vitezei medii. Totodată, prin regulament concurenţii au fost obligaţi să respecte regulile de circulaţie de pe traseu, în caz contrar survenind descalificarea.

Bineînţeles, pe parcursul testului a fost interzisă resetarea indicaţiilor computerului de bord, pe lângă concurent şi copilot în maşină fiind prezenţi doi observatori, din partea Opel, respectiv din partea Promotor. Limita de timp impusă concurenţilor a fost una strânsă, de 40 de minute, în condiţiile în care parcurgerea traseului cu viteza maximă permisă de lege, în fiecare porţiune, a fost de aproximativ 35 de minute. Ceea ce a însemnat că fiecare a trebuit să îşi calculeze foarte bine modalitatea de abordare a traseului.

Dar să vedem pe pagina următoare cum s-au desfăşurat ostilităţile.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.