Renault  Interviu - Alex Vasilescu şi Renault Clio

Alex Vasilescu este administratorul celui mai mare Forum Renault din ţară şi ne povesteşte în câteva cuvinte ce înseamnă pentru el marca Renault.

Interviu - Alex Vasilescu şi Renault Clio Interviu - Alex Vasilescu şi Renault Clio

1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Alex Vasilescu, 28 de ani, pasionat de Renault, administrator Forum Renault Romania şi DaciaClub.

2. De unde a pornit pasiunea pentru Renault?

Clio Bicorp e masina personala Pasiunea pentru Renault a început în 2001, odată cu prima maşină şi anume o Dacia SuperNova. Am apreciat motorul şi cutia de viteze Renault, dar maşina avea multe probleme moştenite de la Dacia Nova. Îmi amintesc cum am desfăcut-o toată, de mai multe ori, în încercarea de a scăpa de zgomotele interioare. Tot în 2001 tatăl meu şi-a cumparat un Scenic RX4, după ce am văzut împreună maşina la Salonul Auto de la Bucureşti din acelaşi an. Maşina s-a dovedit foarte plăcută la condus, dar şi funcţională şi rezistentă.

3. Care este experienţa ta cu această marcă?

După cum am spus, primul Renault în familie a fost un Scenic RX4. În 2003 am schimbat SuperNova cu un Clio II Bicorp, totodata am schimbat şi un Cielo cu un Megane II Hatchback. În prezent pe lângă acestea mai avem în familie încă două Clio III.

Maşina mea rămâne un Clio II de care sunt foarte mulţumit. Nu sunt un pasionat de tuning aşa că maşina este modificată doar puţin cu piese de origine Renault. Încă din copilărie îmi plăcea să mă uit la Formula1 şi eram un susţinător al echipei Williams-Renault, iar în 2002 când Renault F1 Team a intrat direct în marele circ, am devenit un fan al echipei.

4. Ce înseamnă mai exact forumul Reno? Cum a luat fiinţă?


Intalnirile Renault nationale Am pus bazele forumului în noiembrie 2003, după ce am schimbat SuperNova cu Clio 2 Bicorp. Aveam în spate doi ani de experienţă în Dacia SuperNova Forum (astăzi DaciaClub) şi împreună cu Alex Mirea, administratorul de acolo, am pornit şi comunitatea reno.ro. Comunitatea s-a dezvoltat rapid, mai ales datorită numărului mare de Renault-uri vândute în acea perioadă şi a popularităţii mărcii, aflată în continuă creştere. De aici a rezultat nevoia de informare atât pentru rezolvarea problemelor apărute în funcţionarea maşinilor, cât şi sfaturi şi păreri despre achiziţionare. În prezent este cel mai mare forum monomarcă de import din Romania.

Cu timpul s-au format grupuri de prieteni care se întâlnesc săptămânal în multe dintre marile oraşe din ţară. Pe lângă acestea, încercăm ca în fiecare an să organizam câteva întâlniri naţionale. Pot spune că deja s-a creat o tradiţie, având în vedere ca 2010 este al patrulea an în care ne întâlnim. Nu este un teambuilding, ci o întâlnire între prieteni.

5. Cum arată viitorul pentru acesta?


Pe viitor ne dorim o implicare a reprezentanţilor Renault în rezolvarea problemelor pe care membrii le au cu maşinile lor. Totodata vrem sa îmbunătăţim interfaţa forumului astfel încât informaţiile să fie mai uşor de găsit.

6.Cum ai descrie în 5 cuvinte marca Renault?

Frumoasă, Diferită, Accesibilă, Versatilă, Fiabilă.

7. Cum te intelegi cu traficul din Bucureşti?


Eu aş vrea să scap de el şi cu siguranţă el ar vrea să scape de mine. Aproape în fiecare zi străbat Bucurestiul prin zona Gara de Nord şi Academia Militara.

8. Cum te-ai caracteriza la volan?

În general încerc să conduc prudent mai ales că drumurile sunt destul de aglomerate.

9. Ai avut vreo întâmplare haioasă în trafic?

Haios este de fiecare dată când mă întâlnesc în trafic cu un şofer a cărui maşină are stikerul forum.reno.ro aplicat, şi în funcţie de situaţie, ne salutăm.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.