Renault  Interviu - Alex Vasilescu şi Renault Clio

Alex Vasilescu este administratorul celui mai mare Forum Renault din ţară şi ne povesteşte în câteva cuvinte ce înseamnă pentru el marca Renault.

Interviu - Alex Vasilescu şi Renault Clio Interviu - Alex Vasilescu şi Renault Clio

1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Alex Vasilescu, 28 de ani, pasionat de Renault, administratorForum Renault Romania şi DaciaClub.

2. De unde a pornit pasiunea pentru Renault?

Clio Bicorp e masina personala Pasiunea pentruRenault a început în 2001, odată cu prima maşină şi anume o DaciaSuperNova. Am apreciat motorul şi cutia de viteze Renault, darmaşina avea multe probleme moştenite de la Dacia Nova. Îmi amintesccum am desfăcut-o toată, de mai multe ori, în încercarea de a scăpade zgomotele interioare. Tot în 2001 tatăl meu şi-a cumparat unScenic RX4, după ce am văzut împreună maşina la Salonul Auto de laBucureşti din acelaşi an. Maşina s-a dovedit foarte plăcută lacondus, dar şi funcţională şi rezistentă.

3. Care este experienţa ta cu această marcă?

După cum am spus, primul Renault în familie a fost un Scenic RX4.În 2003 am schimbat SuperNova cu un Clio II Bicorp, totodata amschimbat şi un Cielo cu un Megane II Hatchback. În prezent pe lângăacestea mai avem în familie încă două Clio III.

Maşina mea rămâne un Clio II de care sunt foarte mulţumit. Nu suntun pasionat de tuning aşa că maşina este modificată doar puţin cupiese de origine Renault. Încă din copilărie îmi plăcea să mă uitla Formula1 şi eram un susţinător al echipei Williams-Renault, iarîn 2002 când Renault F1 Team a intrat direct în marele circ, amdevenit un fan al echipei.

4. Ce înseamnă mai exact forumul Reno? Cum a luatfiinţă?


Intalnirile Renault nationale Am pus bazele forumului înnoiembrie 2003, după ce am schimbat SuperNova cu Clio 2 Bicorp.Aveam în spate doi ani de experienţă în Dacia SuperNova Forum(astăzi DaciaClub) şi împreună cu Alex Mirea, administratorul deacolo, am pornit şi comunitatea reno.ro. Comunitatea s-a dezvoltatrapid, mai ales datorită numărului mare de Renault-uri vândute înacea perioadă şi a popularităţii mărcii, aflată în continuăcreştere. De aici a rezultat nevoia de informare atât pentrurezolvarea problemelor apărute în funcţionarea maşinilor, cât şisfaturi şi păreri despre achiziţionare. În prezent este cel maimare forum monomarcă de import din Romania.

Cu timpul s-au format grupuri de prieteni care se întâlnescsăptămânal în multe dintre marile oraşe din ţară. Pe lângă acestea,încercăm ca în fiecare an să organizam câteva întâlniri naţionale.Pot spune că deja s-a creat o tradiţie, având în vedere ca 2010este al patrulea an în care ne întâlnim. Nu este un teambuilding,ci o întâlnire între prieteni.

5. Cum arată viitorul pentru acesta?


Pe viitor ne dorim o implicare a reprezentanţilor Renault înrezolvarea problemelor pe care membrii le au cu maşinile lor.Totodata vrem sa îmbunătăţim interfaţa forumului astfel încâtinformaţiile să fie mai uşor de găsit.

6.Cum ai descrie în 5 cuvinte marca Renault?

Frumoasă, Diferită, Accesibilă, Versatilă, Fiabilă.

7. Cum te intelegi cu traficul din Bucureşti?


Eu aş vrea să scap de el şi cu siguranţă el ar vrea să scape demine. Aproape în fiecare zi străbat Bucurestiul prin zona Gara deNord şi Academia Militara.

8. Cum te-ai caracteriza la volan?

În general încerc să conduc prudent mai ales că drumurile suntdestul de aglomerate.

9. Ai avut vreo întâmplare haioasă întrafic?

Haios este de fiecare dată când mă întâlnesc în trafic cu un şofera cărui maşină are stikerul forum.reno.ro aplicat, şi în funcţie desituaţie, ne salutăm.