Maserati GranTurismo MC

Autor: Cosmin Iordache 17 apr. 2009 Alte sporturi

17.04.2009 – UPDATE FOTO

iată încă un set de poze cu modelul pentru circuit Maserati GranTurismo MC.

15.04.2009 – UPDATE VIDEO

Vă prezentăm întâiul clip cu modelul competiţional Maserati GranTurismo MC pe circuitul Paul Ricard.

07.04.2009

Maserati GranTurismo MC a fost prefaţat de conceptul Corse Concept, dar foarte mulţi şi-au pus întrebarea dacă acest model chiar va rula pe circuit vreodată. Iată că după un repaos mediatic acest model revine în atenţia publicului. GranTurismo MC este foarte aproape mecanic de Maserati GranTurismo S, model din care a fost şi derivat. Singurele modificări sunt de ordin estetico-aerodinamic, o nouă cutie, capabilă să schimbe în doar 40 milisecunde, şi a masei, cântărind sub 1.400 kg. Puterea va veni din acelaşi propulsor de 4.7 litri şi va însemna 450 CP.

Nici nu ar trebui să fie foarte diferit de modelul de stradă pentru că acest model vine preparat pentru GT4 European Cup, o competiţie similară curselor FIA GT, dar adresată publicului larg, în special amatorilor. Maserati intenţionează ca în 2010 să organizeze o competiţie monomarcă, iar modelele ce vor participa vor fi mai dramatic modificate decât acest model.

Preţul acestui model demi-competiţional va fi de 135.000 de euro plus TVA şi taxe locale. La aceşti bani, modelul poate fi considerat un kilipir, fiind mai ieftin decât, să zicem un BMW M6 de şosea. Livrările către cei care vor să aibă propria lor jucărie de circuit vor începe în luna Octombrie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide