VW Scirocco GT24

Autor: Andrei Ştirbu 29 mai 2008 Alte sporturi

VW Scirocco GT24 - spateVolkswagen a avut participări timide în motorsport în ultima perioadă, doar în Raliul Paris Dakar VW Touareg contribuind la palmaresul mărciiîn sporturile cu motor. Pentru că laurii competiţionali nu sunt de neglijat în strategiile de marketing, marca din Wolfsburg îşi va desemna ca reprezentant pe circuit ultimul model din gamă. VW Scirocco. Alegerea pare să fie una inspirată, coupeul având un potenţial neexplotat şi trebuie să recunoaştem că ţinuta competiţională pare special croită pentru Scirocco.

Modelul aliniat la start va purta titulatura de Volkswagen Scirocco GT24 şi a fost prezentat la Salonul de Tuning de la Worthersee Tour şi se pregăteşte ca în acest weekend să arate ce poate în cursa de anduranţă de 24 de ore de la Nurburgring. Vestea bună pentru cei care simt furnicături în talpă la vederea acestor fotografii este că modelul va prefaţa versiunea de strada Scirocco R, un model ce va revoluţiona conceptul hot-hatch.

VW Scirocco GT 24  - interiorExemplarul ce va lua startul la Nurburgring va avea sub capotă un propulsor 2.0 litri TFSI cu 325 CP. Puterea va fi transmisă la roţile din faţă cu ajutorul unei transmisii cu ambreiaj dublu, cu plăcuţe special dezvoltate pentru circuit, iar rapoartele vor fi special revizuite pentru turaţii maxime.

Modelul de curse va fi mai scurt, dar mai lat şi mai jos, datorită suspensiei racing, decât versiunea de serie. Jantele au dimensiunea de 18 inchi şi sunt caracterizate de o masă redusă. Tot pentru a îl face mai zvelt, interiorul, eliberat de greutăţi adiţionale, este modelat cu multă fibră de carbon. Scaunele Recaro, rollcage-ul, extinctorul şi volanul de competiţie nu lipsesc, de asemenea. Modelul se va intersecta pe circuitul de la Nurburgring, cu fratele mai sportiv Audi R8, dar vor alerga la grupe diferite.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide