Massa – accident la Hungaroring

Autor: Cosmin Iordache 27 iul. 2009 Formula 1
Massa – accident la Hungaroring

UPDATE:  Mai devreme vă spuneam că Felipe Massa a trecut pe lângă pericolul paraliziei, dar se pare că viaţa sa pe circuit ar putea avea un final tragic. Doctorul Robert Veres, cel care l-a operat pe Felipe, a anunţat că brazilianul a suferit răni şi la nivelul globului ocular şi că este mult prea devreme pentru a se pronunţa dacă Massa ar putea să mai piloteze vreodată. Doctorul confirmă însă faptul că această operaţie i-a salvat viaţa şi că accidentul putea să îi fie letal.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Era a doua sesiune de calificări şi Felipe Massa, cu siguranţa, nu se aştepta ca viaţa sa să fie pusă serios în pericol într-un mod, pe cât de imprevizbil, pe atât de stupid. Pericolul a venit tot din partea unui brazilian, Rubens Barichello, şi a fost reprezentat de o bucată din suspensia monopostului Brawn. Arcul s-a îndreptat ca un glonţ spre viziera lui Massa, fisurându-i casca şi lăsându-l inconştient în monopostul ce se îndrepta vertiginos spre parapet.

Cauciucurile de protecţie l-au salvat, dar diagnosticul a fost fractură craniană şi numeroase contuzii. Imediat a fost transportat de urgenţă cu un elicopter la un spital militar şi operat în cel mai scurt timp. Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a confirmat că Massa a fost spitalizat în stare critică şi că accidentul ar fi putut avea implicaţii mult mai grave, precum pierderea abiitîţiilor locomotorii. În urma astfel de lovituri în zona creierului pot apărea pungi de apă, care ar duce la afectarea activităţilor cerebrale.

Operaţia a fost, se pare, reuşită, pacientul arătând semne vitale foarte bune şii find capabil să îşi mişte membrele, ceea ce înseamnă că lovitura nu i-a afectat creierul. De asemenea, aceeaşi sursă declară că Felipe poate comunica pasiv, dar pentru a îi facilita recuperarea, medicii l-au indus într-o stare de comă. Este posbil, însă, ca sezonul actual să fie cam încheiat pentru brazilian.

Acest accident este foarte similar cu cel al lui Henry Surtees, care decedat în urma unui impact în zona capului cu o roată detaşată de la un alt monopost, cu nici o săptămână în urmă.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide