Dakar Rally 2008 – STOP oficial

Autor: Oraan Mărculescu 05 ian. 2008 Raliuri
Dakar Rally 2008 – STOP oficial

Cursa Dakar Rally 2008, programată pentru desfăşurare în perioada 5-20 ianuarie, pe parcursul Lisabona – Senegal, a fost anulată oficial, ca urmare a pericolului terorist.

În urma incidentului din decembrie, când patru turişti francezi au fost ucişi în Mauritania, guvernul francez a făcut presiuni pentru anularea acestei curse, guvernele altor ţări intervenind, de asemenea, în acest demers. Deşi Dakar Rally s-a confruntat şi în alţi ani cu ameninţările teroriste, se pare că, în 2008, raţiunile privind siguranţa celor aproape 1000 de oameni şi a celor peste 500 de vehicule aliniate la start i-au condus pe organizatori la această decizie, anunţată oficial în data de 4 ianuarie.

România ar fi fost la a doua participare în cea mai prestigioasă cursă din domeniul off-road, datorită echipajelor auto Team Dakar Romania (la volanul unui Mitsubishi L200 preparat) şi Team Rally Raid UK (cu un model Desert Warrior, bazat pe o platformă Land Rover), dar şi echipei moto Vectra Romania, pe trei motociclete KTM 690 Rally, asistate de un camion MAN 6×6.

Din nefericire pentru participanţi, care îşi văd spulberate visele şi aruncate pe apa sâmbetei pregătiri de sute de mii de euro şi un an de zile, decizia de anulare a competiţiei Dakar Rally 2008 rămâne irevocabilă. Echipajelor româneşti nu le rămâne decât să spere în rezultate cât mai bune în competiţiile de profil din acest an, atât pe plan internaţional, cât şi intern.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide