Loeb câştigă Raliul Finlandei

Autor: Victor Gavril 04 aug. 2008 Raliuri

masini raliu, raliuri, citroenCuplul de piloţi Sebastien Loeb şi  Daniel Elena şi-au îndeplinit obiectivul propusînaintea comopetiţiei desfăşurată în perioada 31 iulie – 3 august, cucerind trofeul finlandez. Ediţia cu numărul 58 a Raliului Finlandei a adus victoria pentru Citroën atât prin ocupanţii locului 1 cât şi prin cei de pe locul 4, Dani Sordo şi Marc Marti, care au punctat şi ei tot pentru Citroën. Însă lider în clasamentul general al constructorilor rămâne tot Ford la 3 puncte diferenţă de grupul auto francez.

Cu privire la duritatea circuitului Loeb declara: "Am fost nevoiţi să mergem la limită tot timpul, dar până la urmă a meritat." Succesul din Raliul Finalndei l-a apropiat pe Loeb în clasamentul general la doar un punct diferenţă de liderul Mikko Hirvonen de la Ford. Chiar dacă la finalul primei zile Loeb era liderul incontestabil al circuitului, în cea de a doua zi lupta pe speciale a fost strânsă, pilotul francez câştigând doar 3 dintre ele.

Raliul Finalndei este unul din cele mai spectaculoase circuite din cadrul competiţiei WRC, fiind dominat de scandinavi cu doar 4 excepţii în cei peste 50 de ani în care a fost organizat : Didier Auriol, spaniolul Carlos Sainz,  Markko Martin şi acum Loeb.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide