Subaru Impreza WRC

Autor: Andrei Ştirbu 21 mai 2008 Raliuri

Subaru Impreza WRC Noul material de concurs îşi va face debutul pe 29 Mai la Raliul Acropole din Grecia, reprezentând a şaptea rundă din calendarul WRC. Cele două echipaje Subaru vor avea în prim plan piloţii Peter Soldberg şi Chris Atkinson. Subaru consideră că acest model este WRC-ul cel mai radical remaniat din istoria participării niponilor în raliuri. De asemenea, este prima dată când marca niponă va alinia un hatchback la această competiţie.

Trecerea de la trei volume la două a lui Subaru Impreza a fost justificată tocmai în vederea obţinerii unor rezultate superioare în Campionatul de Raliuri. Faţă de precedentele modele competiţionale, actualul are un ampatament mărit şi console scurtate pentru a obţine un maxim de performanţă. Singurul lucru care se va menţine va fi tradiţionala culoare albastră şi jantele cu reflexi aurii.

Noul WRC, evoluat din varianta STI, va fi animat de propulsorul boxer de 2 litri ce dezvoltă în jur de 300 de cai putere. Aşteptările privnid noul  model sunt destul de ridicate, Subaru sperând să reediteze triumfurile în ierarhia constructorilor înregistrate în perioada 1995-1997.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:



Comentarii
Inchide