Audi R8 pregătit pentru anduranţă la Nurburgring

Audi R8, supercarul la care nimeni nu se aştepta, se pregăteşte să facă furori şi pe circuit prin participarea în cadrul cursei de anduranţă de 24 de ore de la Nurburgring.

Audi R8 pregătit pentru anduranţă la Nurburgring Audi R8 pregătit pentru anduranţă la Nurburgring
Audi R8 pregătit pentru anduranţă la NurburgringAudi R8 va participa în cursa de 24h de ore de la Nurburgring, încercând să îşi demonstreze statutul de supercar, acolo unde contează cel mai mult, adică pe circuit. Modelul, proiectat de Michale Duchting, Bilstein şi Sport Auto, se va alinia la sfârşitul acestei luni, la startul replicii germane a celebrei curse de 24h de la Le Mans la grupa SP7.

Pregătirea pentru circuit a constat în modificări importante atât la trenul de rulare cât şi la propulsor. Sub capotă, capacitatea motorului a scăzut de la 4,2 litri la 4.0 litri, dar puterea a crescut substanţial până la 530 CP. Pentru a facilita aerisirea propulsorului, în a capota a fost decupată o priză generoasă, pe lângă cele existente din fabrica. Evacuarea, axa cu came şi pistoanele au fost de asemenea modificate.

Exteriorul vine echipat special pentru circuit, cu un kit aerodinamic şi un eleron de mari dimensiuni pentru a facilita apăsarea aerodinamică. Interiorul este debarast de elementele "civile", reducându-se astfel masa cu 210 kg, până la 1250 kg. Audi R8 va avea de înfruntat adversari ca Aston Martin DBRS9, Porsche 997 GT3-RSR sau BMW Z4 M-Coupe.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.