Audi Sport TT: mai multă putere, mai puţine kilograme. Exclusiv pentru circuit

Autor: Andrei Ştirbu 21 oct. 2014 Alte sporturi

Audi TT se află printre noi de mai bine de jumătate de an şi, cu toate acestea, noi încă ne uităm la el ca la un concept. Probabil că designul este principalul „vinovat” aici. După debutul coupéului din martie, a venit rândul versiunii cabrio să-şi arate formele. Apoi am văzut conceptul TT Sportback care ne-a reformat orice impresie despre berlinele în patru uşi. Audi TT este pe val, iar în vârful surfează acum Sport TT, versiunea pregătită pentru competiţia monomarcă cu aceeaşi nume: Audi Sport TT Cup.

Sport TT foloseşte acelaşi motor de 2,0 litri cu 310 CP de pe TTS, cu menţiunea că primul dispune de un sistem push-to-pass care creşte (pentru o perioadă scurtă de timp) puterea la 340 CP. Pentru un plus de aderenţă s-a optat, în cazul lui Sport TT, pentru un diferenţial activ, iar kit-ul exterior a fost gândit în interesul eficienţei aerodinamice. 

Nu se ştiu cifrele de performanţă, însă faptul că Sport TT este cu circa 100 de kilograme mai uşor decât TTS-ul de stradă (ajungând la 1.125 de kilograme) rade câteva zecimi bune din cele 4,7 necesare lui TTS să atingă 100 km/h

Audi Sport TT Cup va debuta în 2015 şi va avea 18 maşini la start, piloţii aspiranţi fiind pregătiţi de pilotul DTM Markus Winkelhock, iar câştigătorul seriei (adiacente campionatului DTM) va avea ocazia să evolueze în GT3. 

Audi Sport TT Cup from Audi Communications Motorsport on Vimeo.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide