Bentley revine pe circuit în 2013 cu Continental GT3

Bentley a prezentat la Salonul Auto Paris 2012 conceptul modelului Continental GT3, care va marca revenirea în sporturile cu motor a mărcii britanice după zece ani de la câştigarea cursei de 24 de ore de la LeMans în 2003.

Bentley revine pe circuit în 2013 cu Continental GT3 Bentley revine pe circuit în 2013 cu Continental GT3

În 2002, Bentley a prezentat la Paris conceptul modelului de serie Continental GT, iar zece ani mai târziu, la Salonul Auto Paris 2012, englezii au venit cu conceptul Continental GT3 care va marca revenirea în sporturile cu motor a mărcii.

Oficialii Bentley susţin că, deocamdată, Continental GT3 se află în faza de testare şi că abia la sfârşitul lui 2013 va apărea pe circuit în calitate de competitor.

Revenirea în 2013 a mărcii britanice pe scena curselor ar veni la zece ani după ultima apariţie pe circuit a unui Bentley de fabrică, după ce, în 2003, englezii au câştigat pentru a şasea oară cursa de 24 de ore de la LeMans.

Detaliile tehnice ale noului Continental GT3 nu au fost publicate încă, însă ştim că maşina se bazează pe modelul de serie Continental GT Speed şi că, pentru a respecta regulamentul FIA, va avea tracţiune pe spate şi un kit aerodinamic generos.

Bentley a participat pentru prima dată la cursa de 24 de ore de la LeMans ca echipă de fabrică în anul 1924, când a şi câştigat cu un model 3 Litre Sport. Au urmat doi ani în care maşinile constructorului englez nu au terminat cursa, iar apoi au venit patru ani consecutivi în care Bentley a terminat pe locul întâi. A şasea şi ultima victorie a fost în 2003, la 73 de ani de la penultimul succes la LeMans.

Video Bentley Continental GT3:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.