BMW M1 Procar revine la Hockenheim

Autor: Andrei Nan 03 iul. 2008 Alte sporturi

BMW M1 ProcarDirectorul BMW Motorsport, Mario Theissen, priveşte cu încredere spre acest eveniment: ”M1 a fost prezentat în urmă cu 30 de ani ca primul model independent creat de ceea ce era atunci BMW Motorsport GmbH. A fost o maşină de curse pe care clienţii BMW o puteau conduce şi pe drumurile publice, un proiect unic care a avut de trecut câteva obstacole administrative înainte de a fi pus în aplicare”. În dorinţa de a obţine omologarea la Grupa 4, 400 de unităţi ale acestui automobil supersport au trebuit construite într-un interval de 24 de luni. Theissen continuă: ”Ideea organizării unei competiţii monomarcă s-a născut ca o necesitate – nevoia omologării. Nimeni nu se aştepta ca întrecerea BMW M1 Procar să aibă succes atât de repede. Ca o menţiune a acestui aspect, chiar şi astăzi stârneşte reacţii de entuziasm. Această renaştere reprezintă un > adresat fanilor”.

”Anterior nu a existat nici o competiţie atât de atractivă şi nici după aceea”, spune Marc Surer. În prezent expert în televiziune pentru Formula 1, Surer are toate motivele să îşi exprime părerea. Ca tânăr pilot în Formula 2, el a efectuat munca de teste şi reglaje pentru prototip. ”Cu motorul amplasat central, M1 era un animal pe care trebuia să îl conduci şi avea un sunet înfiorător. Campionatul a fost ideal pentru stilul maşinilor şi a permis tinerilor piloţi să îşi măsoare talentul în compania celor mai în vogă staruri din Formula 1 a acelor vremuri”.

Mai mulţi campioni din trecut se vor alinia pe grilă pentru cele două curse de la Hockenheim. Surer va fi acompaniat de Jacques Laffite, Dieter Quester, Christian Danner, Harald Grohs şi Prinţul Leopold of Bavaria. De asemenea, Jochen Neerpasch va fi prezent la eveniment, la comenzile unui BMW M1 transformat în Art Car de Andy Warhol. Copilotul său va fi nimeni altul decât Frank Stella, care a creat şi el un proiect Art Car – BMW 3.0 CSL care a participat la Le Mans în 1976. La 72 de ani, acesta rămâne un înrăit fan al curselor auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide