Castrol Extreme Adventure

Duminică, 18 iulie, la Buzău pe traseul amenajat lângă podul de la Mărăcineni va debuta începând cu ora 15.00 Castrol Extreme Adventure (C.E.A), competiţie cunoscută până în acest sezon sub numele Romanian Extreme Adventure.

Castrol Extreme Adventure Castrol Extreme Adventure

Supranumită cea mai lungă săptămână de off-road extrem din Europa, C.E.A se desfăşoară pe durata a şapte zile prima fiind rezervată Prologului care şi în acest an ca şi în 2009 se va desfăşura la Mărăcineni, iar celelalte parcurgerii traseelor din Carpaţii de Curbură. Pentru că atât oamenii cât şi vehiculele de concurs au nevoie de o pauză este trecută în program şi o zi de odihnă în care liderii categoriilor moto, auto şi atv îşi stabilesc strategiile pentru ultima parte a cursei şi se relaxează în tabără. Da, pentru că farmecul C.E.A este acela că îţi oferă atmosfera unui bivouac, întâlnită numai la etapele din Campioantul Mondial de Rally-Raid sau la Dakar, chiar în Carpaţi. Începând cu prima zi în munţi şi până la finalul competiţiei toţi cei implicaţi locuiesc în tabăra amenajată de această dată în Masivul Penteleu pe malul lacului Mocearu.

Dacă pentru motociclişti aceasta este o competiţie de palmares, pentru cei de la categoria auto este poate cea mai importantă din întreg sezonul. Desfăşurându-se pe durata a o săptămână punctajul obţinut de cei care concurează şi în Campionatul Naţional de Off-Road este dublu, aşa că C.E.A stabileşte practic campionul.

În competiţie sunt înscrise aproximativ 90 de vehicule împărţite în trei categorii şi două clase. Există categoria auto, moto şi atv, iar la fiecare traseul este gândit atât pentru rideri sau piloţi care sunt specializaţi în curse extreme - clasa se numeşte Extrem - cât şi pentru cei care se află la început - clasa se numeşte Open. Numărul exact al vehiculelor şi al participanţilor va fi stabilit dumincă dimineaţă în urma verificărilor administrative şi tehnice care vor avea loc începând cu ora 08:00 în Piaţa Dacia din centrul Buzăului.

Printre participanţii înscrişi în aventura extremă din Carpaţii de Curbură se numără şi Mani Gyenes omul de la care se aşteaptă un adevărat show la Prolog având în vedere că are trecute deja în palmares victorii pe ciruitul amenajat în apropiere de Buzău. Sătmăreanul şi-a inclus în program Castrol Extreme Adventure considerând-o competiţia unde se poate antrena cel mai bine pentru a doua sa participare la International Six Days Enduro (cea mai veche competiţie din zona de off-road a Federaţiei Internaţionale de Motociclism în 2010 se dispută a 85-a ediţie). Dacă Mani va anima lupta pentru victorie la clasa moto Extreme, un alt sătmărean va face acelaşi lucru însă la clasa moto Open. Krisztian Nagy coechipierul lui Dani Oţil din cadrul TipTil Team şi-a propus să câştige clasa Open având în vedere că la ediţia din 2009 a pierdut orice şansă la podium din cauza problemelor cu GPS-ul. Din păcate, pentru Krisztian în acest an Dani nu se va mai afla în postura de concurent şi nu vor mai putea să se ajute pe urcările extreme, Dani fiind unul din oamenii care au trasat traseul Castrol Extreme Adventure.

Pentru mai multe detalii despre competiţie accesaţi: www.romanianextremeadventure.com

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.