Castrol Extreme Adventure

Duminică, 18 iulie, la Buzău pe traseul amenajat lângă podul de la Mărăcineni va debuta începând cu ora 15.00 Castrol Extreme Adventure (C.E.A), competiţie cunoscută până în acest sezon sub numele Romanian Extreme Adventure.

Castrol Extreme Adventure Castrol Extreme Adventure

Supranumită cea mai lungă săptămână de off-road extrem dinEuropa, C.E.A se desfăşoară pe durata a şapte zile primafiind rezervată Prologului care şi în acest an ca şi în 2009 se vadesfăşura la Mărăcineni, iar celelalte parcurgerii traseelor dinCarpaţii de Curbură. Pentru că atât oamenii cât şi vehiculele deconcurs au nevoie de o pauză este trecută în program şi o zi deodihnă în care liderii categoriilor moto, auto şi atv îşi stabilescstrategiile pentru ultima parte a cursei şi se relaxează în tabără.Da, pentru că farmecul C.E.A este acela că îţi oferă atmosfera unuibivouac, întâlnită numai la etapele din Campioantul Mondial deRally-Raid sau la Dakar, chiar în Carpaţi. Începând cu prima zi înmunţi şi până la finalul competiţiei toţi cei implicaţi locuiesc întabăra amenajată de această dată în Masivul Penteleu pe malullacului Mocearu.

Dacă pentru motociclişti aceasta este o competiţie de palmares,pentru cei de la categoria auto este poate cea mai importantă dinîntreg sezonul. Desfăşurându-se pe durata a o săptămână punctajulobţinut de cei care concurează şi în Campionatul Naţional deOff-Road este dublu, aşa că C.E.A stabileşte practic campionul.

În competiţie sunt înscrise aproximativ 90 devehicule împărţite în trei categorii şi două clase. Existăcategoria auto, moto şi atv, iar la fiecare traseul este gânditatât pentru rideri sau piloţi care sunt specializaţi în curseextreme - clasa se numeşte Extrem - cât şi pentru cei care se aflăla început - clasa se numeşte Open. Numărul exact al vehiculelor şial participanţilor va fi stabilit dumincă dimineaţă în urmaverificărilor administrative şi tehnice care vor avea loc începândcu ora 08:00 în Piaţa Dacia din centrul Buzăului.

Printre participanţii înscrişi în aventura extremă din Carpaţiide Curbură se numără şi Mani Gyenes omul de la care se aşteaptă unadevărat show la Prolog având în vedere că are trecute deja înpalmares victorii pe ciruitul amenajat în apropiere de Buzău.Sătmăreanul şi-a inclus în program Castrol Extreme Adventureconsiderând-o competiţia unde se poate antrena cel mai bine pentrua doua sa participare la International Six Days Enduro (cea maiveche competiţie din zona de off-road a Federaţiei Internaţionalede Motociclism în 2010 se dispută a 85-a ediţie). Dacă Mani vaanima lupta pentru victorie la clasa moto Extreme, un altsătmărean va face acelaşi lucru însă la clasa moto Open. KrisztianNagy coechipierul lui Dani Oţil din cadrul TipTil Team şi-a propussă câştige clasa Open având în vedere că la ediţia din 2009 apierdut orice şansă la podium din cauza problemelor cu GPS-ul. Dinpăcate, pentru Krisztian în acest an Dani nu se va mai afla înpostura de concurent şi nu vor mai putea să se ajute pe urcărileextreme, Dani fiind unul din oamenii care au trasat traseul CastrolExtreme Adventure.

Pentru mai multe detalii despre competiţie accesaţi: www.romanianextremeadventure.com