Dacia Duster No Limit şi rivalii la Pikes Peak 2011

În acest weekend are loc "competiţia din nori", cunoscută sub numele de Pikes Peak. Pentru prima oară în istorie, Dacia participă la această competiţie cu modelul Duster No Limit, complet modificat de către un pilot privat, care se va confrunta cu alţi patru rivali în categoria supremă Unlimited.

Dacia Duster No Limit şi rivalii la Pikes Peak 2011 Dacia Duster No Limit şi rivalii la Pikes Peak 2011

Emoţiile sunt mari în preajma celei de-a 89-a ediţii a deja celebrei competiţii Pikes Peak International Hill Climb, unde se va înregistra o premieră istorică: prezenţa numelui Dacia printre maşinile participante, graţie "monstrului" Dacia Duster No Limit, preparat de Jean-Philippe Dayrault, triplu campion în competiţia Trofeul Andros - unde, de altfel, Dacia Duster a debutat, avându-l la volan pe fostul pilot de Formula 1 Alain Prost.

Pikes Peak este, în sine, o probă foarte simplă: urcarea contracronometru a unui traseu pe un munte din Colorado la peste 4.200 metri altitudine. Ceea ce necesită un pachet tehnic extrem de potent, dar şi suprasolicită maşinile, motoarele, dar şi piloţii. Mai ales că surprizele în materie de schimbări bruşte de vreme pot da peste cap orice planuri. Pentru ediţia Pikes Peak 2011, traseul are o porţiune de 12 mile asfaltată, dar există şi o bună bucată de macadam, care va conta foarte mult în desfăşurarea curselor.

În sesiunile de antrenamente libere, Jean-Philippe Dayrault s-a declarat foarte mulţumit de bolidul său Dacia Duster No Limit, care a mai primit ajustări importante. Principalul favorit la câştigarea secţiunii Unlimited la Pikes Peak 2011 rămâne Nobuhiro "Monstor" Tajima, la volanul unui Suzuki SX4 upgradat faţă de anul trecut, când a câştigat cu un timp de 10:11:5.

Totuşi, printre cei care au promis că se vor bate serios pentru doborârea recordului de 10 minute se numără Paul Dallenbach, cu un bolid de peste 1.300 CP, dar şi Rhys Millen, cu un Hyundai RMR modificat. În urma antrenamentelor, pariurile sunt deschise, oricare dintre principalii concurenţi având şanse serioase.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.