Danica Patrick - probleme cu greutatea

Danica Patrick este femeia-pilot care a schimbat faţa curselor de Indy Car, devenind în scurt timp o vedetă. Acum, noile reguli s-ar putea să îi pună în pericol cariera în motorsport.

Danica Patrick - probleme cu greutatea Danica Patrick - probleme cu greutatea
Danica Patrick - probleme cu greutateaDanica Patrick a apărut deja în ediţia americană a FHM şi în alte numeroase reclame - unele chiar cenzurate... Chiar dacă nu are un palmares impresionant, faptul că se bate de la egal la egal pe pistă cu ceilalţi piloţi a făcut-o un adevărat idol în ochii a milioane de americance, dar şi un obiect de critică pentru fanii misogini, care consideră că motorsportul este doar pentru bărbaţi.

Recent, oficialii IRL (Indy Racing League) au stabilit o nouă regulă, care prevede că greutatea minimă a unei maşini o include şi pe cea a pilotului. Pentru Danica, acest lucru este o problemă, deoarece, cu 1,55 m înălţime şi doar 45 kg, ea este cea mai uşoară dintre piloţii din campionat. Noua reglementare mai prevede că piloţii vor fi împărţiţi în trei categorii, în funcţie de greutate - monoposturile celor sub un anumit prag urmând a primi un balast.

Danica Patrick - probleme cu greutateaAcest lucru o afectează în mod direct pe Danica: din punct de vedere dinamic, 10 kg în plus echivalează cu o penalizare a vitezei maxime cu aproximativ 0,5 km/h, ceea ce, pentru o competiţie cum este Indy Car, înseamnă foarte mult, mai ales în ce priveşte depăşirile. Va mai rămâne Danica o vedetă în motorsport sau se va "refugia" în modelling?
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.