DTM 2012 Munchen: O altfel de etapă

Autor: Laurenţiu Florescu 13 iul. 2012 Alte sporturi

Chiar dacă în mod normal, Olympiastadion găzduieşte etape de fotbal, în acest weekend casa fotbalului va răsuna de la zgomotul motoarelor V8 ale maşinilor din DTM. Pentru început, în etapa de la Munchen maşinile vor rula două câte două, iar cea mai rapidă se va califica mai departe în piramidă.

Înainte de începerea cursei, fiecare pilot va face mai multe ture de calificare şi primii patru de la fiecare constructor se vor califica în piramidă. Pentru început, piloţii vor concura între ei astfel: locul unu cu locul patru şi locul doi cu locul trei. De aici competiţia se va desfăşura în mod knock-out până când în finală vor rămâne doar doi concurenţi.

Pe lângă cursa propriu zisă, spectatorii vor putea urmări cascadori celebri pe două sau patru roţi, precum şi demonstraţii cu maşini de Formula 1 şi modele care au făcut istorie în sportul cu motor. Etapa DTM de la Munchen seamănă mai mult cu un festival al pasionaţilor de motorsprt decât cu o cursă serioasă din Campionatul German de Turisme.

În 2011 s-a desfăşurat prima etapă din DTM pe Olympiastadion. Bruno Spengler l-a învins în finală pe Eduardo Mortara în competiţia knock-out, în timp ce italianul s-a revanşat în competiţia pe mărci. Credeţi că Spengler va reuşi acelaşi rezultat în acest an cu BMW?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide