Final onorabil pentru Roxana Ciuhulescu în Cupa BGS la off-road

Roxana Ciuhulescu şi Renatta Stepanov au concurat în perioada 29 aprilie – 1 mai în evenimentul ce a inaugurat sezonul 2011 de off-road, formând singurul echipaj feminin care s-a ambiţionat să participe la competiţia caritabilă din Măgura Codlei.

Final onorabil pentru Roxana Ciuhulescu în Cupa BGS la off-road Final onorabil pentru Roxana Ciuhulescu în Cupa BGS la off-road

După primele două zile de concurs şi un parcurs total de peste 110 km, fetele şi un Mitsubishi Pajero echipat cu un motor turbodiesel de 3,2 litri, au terminat pe locul opt la clasa Standard. Duminică, în ultima zi de concurs, organizatorii le-au pregătit celor care au rezistat provocărilor din Măgura Codlei un Trial la marginea cartierului braşovean Răcădău. Evoluţia bună din traseul de la Trial a făcut ca Roxana şi Renatta să urce o poziţie în clasamentul general, ele încheind în cele din urmă competiţia pe locul 7 la Standard. La finalul Cupei BGS cele două şi-au îndeplinit obiectivul, au acumulat experienţă în off-road. Modul de rulare al fetelor a fost destul de rezervat în zilele petrecute pe traseul din Măgura Codlei, având în vedere că maşina pe care au concurat a fost una standard, la volanul căreia şi-au propus să revină în Bucureşti pe roţi. După aventura de la Cupa BGS, Roxana Ciuhulescu a dovedit că poate concura fără probleme la o etapă de off-road şi a fost invitată să mai ia startul şi la alte trei competiţii.

Roxana Ciuhulescu în acţiune

Roxana Ciuhulescu: "Dacă în prima zi am putut să ne bucurăm de peisajele din Măgura Codlei, în a doua traseul a fost foarte dificil. Am avut porţiuni foarte lungi în care maşina era la fel de lată ca şi drumul şi a trebuit chiar să facem salom printre câteva pietre foarte mari aflate pe traseu. Cel mai greu mi s-a părut însă pe o creastă unde îmi era teamă să nu se surpe drumul cu noi. Au exista multe vârfuri de pantă în care târziu îţi dădeai seama în ce sens trebuie să virezi pentru a urma drumeagul pe care te aflai. Mă bucur că ne-am descurcat şi că am reuşit să aducem pe roţi, la Bucureşti, Mitsubishi-ul Pajero ce ne-a fost împrumutată pentru această competiţie de M-Car Trading. Mi-a plăcut mult off-roadul şi în măsura timpului şi a posibilităţilor vom încerca să mai concurăm la o etapă din Campionatul Naţional de Off-Road şi la câteva cupe".

Renatta Stepanov: "Îi mulţumesc Roxanei pentru că a avut încredere să mă ia alături de ea în aventura off-road din Măgura Codlei şi că a înţeles cât de greu mi-a fost să mă orientez tot timpul bine, având în vedere că nu am avut trip master. Este un pilot cu mult potenţial şi a dovedit asta la Trial când am reuşit să urcăm o poziţie în clasamentul general doar pentru că am mers cât s-a putut de tare în cele trei ture de la Trial. Sper să putem onora invitaţiile primite în urma evoluţiei de la Cupa BGS şi să mai concurăm la câteva evenimente de off-road".

Câştigătorii Cupei BGS

Extrem (cea mai dificilă)

Istvan Fiko - Istvan Miko

Open

Sorin Miron - Radu Chelaru

Standard

Garbiel Bira - Adrian Popa

Sezonul 2011 din Campionatul Naţional de Off-Road

Al doilea sezon în care competiţiile de off-road se desfăşoară sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv are incluse în campionat 8 etape, la care se mai adaugă şi nouă cupe. Campionatul va debuta în perioada 19-22 mai, când se organizează Off Road Bucovina, iar seria cupelor a început în weekendul 29 aprilie - 1 mai când s-a desfăşurat Cupa BGS.

Imagini de la aventura echipajului Roxana Ciuhulescu-Renatta Stepanov la Cupa BGS puteţi urmării în emisiunea Promotor ce va fi difuzată la Pro TV sâmbătă, 7 mai, la ora 12:00.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.