Le Mans 2010 - Peugeot

Cei de la Peugeot au fost luaţi prin surprindere de problemele tehnice pe care le-au avut în timpul cursei de anduranţă de la Le Mans.

Le Mans 2010 - Peugeot Le Mans 2010 - Peugeot

Unul din piloţii Peugeot, britanicul Anthony Davidson a declarat pentru publicaţia Autosport că a fost extrem de surprins de problemele de fiabilitate întâlnite în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Maşinile Peugeot 908 au dominat cursa de anduranţă până când prima dintre ele a abandonat cu probleme la suspensie fiind urmată de celelate două cu probleme la motor. Maşina cu numărul de concurs 1 a alergat la regim maxim după problemele electrice întâlnite în seara de sâmbătă însă celelalte două au abordat cursa într-un regim controlat fără a forţa excesiv.

"Totul era controlat şi nu avusesem parte de motoare care să cedeze până atunci. Nu am vazut nici un motor cedat în toată cariera mea la Peugeot. Este foarte, foarte rar. De aceea ce s-a întâmplat a fost o surpriză extrem de neplăcută pentru toată lumea" a spus Davidson.

"Nu poţi câştiga cursa asta dacă ai o problemă la maşină. Îţi trebuie o maşină perfectă din puncte de vedere tehnic şi bineînţeles, rapidă. Şi exact asta au avut concurenţii noştri de la Audi. Nu vreau să mă înţelegeţi greşit. Am testat această configuraţie în mod extensiv. Am făcut trei teste a câte 30 de ore tocmai pentru a fi siguri că motoarele nu vor ceda. Şi în teste nu au cedat! Dar asta e viaţa şi vom învaţa din aceste greşeli!", a completat Davidson.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.