Locul 3 pentru Dacia Duster No Limit la Pikes Peak 2011

Competiţia din acest weekend Pikes Peak 2011 a fost câştigată de ”Monster” Tajima, la volanul bolidului său SX4, însă şi Dacia Duster a făcut o figură bună, terminând a treia în categoria Unlimited.

Locul 3 pentru Dacia Duster No Limit la Pikes Peak 2011 Locul 3 pentru Dacia Duster No Limit la Pikes Peak 2011

Pikes Peak 2011 a văzut un nou record de timp, principalul favorit la câştigarea categoriei Unlimited reuşind să coboare sub limita de 10 minute. Astfel, Nobuhiro "Monster" Tajima a reuşit un timp total de 9:51:278 la volanul bolidului său Suzuki SX4.

El a fost urmat de Rhys Millen, cu un model RMR Hyundai PM580, cu un timp de 10:09:242, în timp ce pe locul al treilea s-a situat bolidul Dacia Duster No Limit, al cărui pilot Jean-Philippe Dayraut, triplul învingător în Trofeul Andros, a scos un timp de 10:17:707.

De remarcat faptul că Dacia Duster No Limit are un motor de 850 CP, de origine Nissan GT-R, în timp ce motorul V6 turbo de pe Suzuki SX4 are 910 CP, iar maşina lui Paul Dalenbach (care a avut probleme tehnice) avea nu mai puţin de 1.300 CP.

Pentru Dacia, rezultatul bun din Pikes Peak este încă un mare plus de imagine adus modelului Duster, pilotul francez declarându-se mulţumit de maşină şi promiţând să revină în forţă la anul. Pentru moment, însă, aplauze pentru japonezul Tajima, care a reuşit nu doar să-şi doboare recordul din 2007, ci şi un record psihologic, mulţi susţinând că urcarea de la Pikes Peak nu poate fi realizată sub 10 minute.

Pikes Peak 2011 de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.