Lunea lui Berti – ce şi cum s-a întâmplat în motorsport în weekend

Autor: Andrei Nan 26 sept. 2011 Alte sporturi

Sebastian Vettel se afla, după cursa din Singapore, la un singur punct de cel de-al doilea titlu mondial. Un punct şi germanul devine cel mai tânăr dublu campion mondial din istoria Formulei 1. Jenson Button, singurul pilot cu şanse la titlu le-a stricat petrecerea celor de la Red Bull Racing, terminând cursa din Singapore pe locul secund. Aşa, pentru un punct, Red Bull trebuie să aştepte pentru party cel puţin până la cursa din Japonia. Şi asta chiar dacă tricourile cu un nou titlu de campion pentru Vettel erau deja in bagajele din Singapore, iar şampania stătea la rece.

Altfel, cursa din Singapore a fost una extrem de interesantă, mai ales din punctul de vedere al strategiei fiecarei echipe în ceea ce priveşte schimbul de pneuri. Temperaturi de peste 30 grade Celsius, umiditate de 80% si cea mai lungă cursă a anului. Tot atâtea motive de îngrijorare in ceea ce priveşte pneurile. Paul di Resta a avut o strategie cu doua opriri si a terminat pe 6: adică cel mai bun rezultat din carieră.
Michael Schumacher a fost în prim plan cu un accident spectaculos în care a fost implicat şi Sergio Perez. Germanul l-a acroşat din spate şi a ieşit din lupta pentru puncte. Ieşirea pe circuit a maşinii de siguranţă l-a costat un loc şi pe Nico Rosberg, colegul său de la Mercedes, care a terminat doar pe şapte.

GOOD JOB! Atât i-a spus Massa lui Hamilton la finalul cursei din Singapore. Oricum nici nu avea ce să-i spună mai mult pilotului de la McLaren. Lewis a fost pedepsit incă o dată de comisarii de cursă, dar nu cred că acest lucru îl va face să se schimbe. Mai ales că el nici nu se consideră vinovat.

În afara luptei de pe pistă, se mai dă o luptă între Bernie Ecclestone şi echipele din Formula 1 în ceea ce priveşte calendarul competiţional din 2011. Bernie nu este deloc impresionat de nemulţumirea echipelor şi, cel mai probabil, totul se va rezolva cu o foaie în alb pe care cineva va trebui să scrie doar suma corectă.

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide