Lunea lui Berti. Final cu podium pentru Mihai Marinescu!

Autor: Berti Panaiot 31 oct. 2011 Alte sporturi

Formula 2 – Final cu podium pentru Mihai Marinescu

Două curse pe circuitul de la Barcelona. Atât mai avea la dispoziţie Mihai Marinescu pentru a-şi demonstra potenţialul şi pentru a-şi face lucrurile mai uşoare pentru sezonul 2012. Dacă sâmbătă, în prima cursă, nu a putut face absolut nimic în duelul cu Tobias Hegewald, germanul care-i putea pune în pericol poziţia a cincea în clasamentul general, şi a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul 5, duminică, Mihai Marinescu a terminat pe podium.

O victorie la Monza şi alte 3 clasari pe podium în acest sezon de Formula 2 şi locul 5 în clasamentul general. Pe oricine afirmă că acestea nu sunt rezultate foarte bune îl invit să nu-şi mai dea cu parerea că nu se pricepe.

Acum urmează însă cea mai grea parte a sezonului. Aceea în care trebuie să faci rost de un buget onorabil pentru sezonul viitor. Şi, credeţi-mă, acest lucru îi va fi mult mai greu decât să mai câştige o data la Monza.

Formula 1 – BIG LIKE PENTRU INDIA

India a intrat pe harta ţărilor care organizează un Mare Premiu de Formula 1. Nu am fost niciodată în India, dar am auzit atâtea despre această ţară încât am inţeles că dacă nu te duci acolo nu ai cum să-ţi faci o părere despre ea.

În acest weekend India a mai inregistrat un succes la nivel mondial: aici s-a organizat pentru prima oară o cursă de Formula 1. A mai fost o incercare, prin 1982 sau 1983, de a organiza o cursă cu monoposturi, dar nu se poate compara. Şi chiar dacă au existat probleme, lista nu este deloc scurtă, Marele Premiu al Indiei a fost un succes. A intrat un caine pe circuit. Şi ce dacă. A fost şi la noi, şi unii spun că România e mai civilizată decât India. Au fost probleme cu toaletele, cu mijloacele de transport şi cu multe altele. Dar toată lumea a plecat de acolo zâmbind şi spunând că deabia asteaptă să se întoarcă.

Cred că India este prima ţară din Asia unde tribunele s-au umplut cu spectatori plătitori şi unde oamenii chiar erau pasionaţi de cursă. E drept, Vettel nu va fi aici niciodată la fel de celebru ca juăatorii naţionalei Indiei de cricket, dar sunt sigur că Formula 1 are un viitor aici. 95.000 de spectatori plătitori, cifra spusă chiar de Bernie Ecclestone, înseamnă ceva. În China sau Coreea tribunele s-au umplut cu „voluntari”ca să dea bine la partid, în timp ce aici totul a fost făcut din pasiune.

În cursă, Vettel a mers impecabil şi a reusit să câştige fară probleme. Germanul are 11 victorii anul acesta şi poate să egaleze recordul lui Schumi de 13 victorii în acest sezon. Asta dacă nu va trebui sa-i cedeze locul lui Webber pentru ca australianul să mai urce în clasamentul general. Pe podium au mai urcat Button şi Alonso, în timp ce Hamilton şi Massa iarăşi au avut de împărţit ceva. Brazilianul de la Ferrari a ieşit din cursa în timp ce pilotul echipei McLaren a terminat pe 7. Şi de data aceasta totul a fost privit ca un incident de cursă, iar cel penalizat a fost Massa. Desigur, brazilianul spune că nu are nicio vino. Şi, sincer, eu îi dau dreptate.

Schumi a reuşit să termine cursa pe 5, în faţa colegului său de echipă, cu ajutorul unei strategii mai bune. Nici temerile legate de pneuri nu s-au adeverit în India. Cele două compoziţii nominalizate de Pirelli au funcţionat excelent şi toate echipele au putut să-si aleagă strategia în funcţie de obiectivele pe care şi le-au fixat.

Nascar – Tony Stewart câştigă la Martinsville

Tony Stewart a facut spectacol pe circuitul de la Martinsville şi l-a depăşit pe Jimmie Johnson în penultimul tur. Nici nu ştiu ce este mai spectaculos: că l-a depăşit pe exterior pe Johnson sau că s-a apropiat la 8 puncte de liderul campionatului? Pentru Tony Stewart aceasta a fost a treia victorie din acest sezon.

Cursa campionilor

Lista piloţilor care şi-au anunţat deja participarea la Cursa Campionilor, programată pe 3-4 decembrie pe Esprit Arena din Dusseldorf, devine din ce în ce mai interesantă. Danezul Tom Kristensen, de 8 ori câştigător la Le Mans, este ultimul pilot confirmat pentru celebra cursă. Pe lista mai figurează: Martin Tomczyk, noul campion din DTM, Travis Pastrana, Sebastien Ogier şi Romain Grosean, Mattias Ekstrom, Andy Priaulx, Jenson Button şi, desigur, starurile locale Michael Schumacher şi Sebastian Vettel.

DTM – BMW începe să anunţe piloţii pentru 2012

Bruno Spengler va pilota pentru BMW în cel mai spectaculos campionat de turisme din Europa: DTM. Canadianul a renunţat la contractul cu Mercedes şi va intra în echipa BMW alături de Andy Priaulx şi Augusto Farfus. Germanii intenţionează să arunce în luptă şase modele BMW M3 DTM cu echipele Schnitzer, RBM şi RMG. Deci, aviz amatorilor: mai sunt 3 locuri libere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide