Lunea lui Berti. Transferuri

Autor: Berti Panaiot 21 nov. 2011 Alte sporturi
Lunea lui Berti. Transferuri

A fost un weekend plin. Un weekend în care am mai aflat numele a doi campioni. A mai rămas o cursă de Formula 1, programată în acest weekend, şi alte câteva curse mai mult sau mai puţin importante până la finalul anului. Şi asta tocmai acum când a venit iarna, iar weekend-urile sunt perfecte pentru a sta în faţa televizorului. În decembrie, cu excepţia Cursei Campionilor şi a Trofeului Andros nu se mai întâmplă mare lucru în motorsport.

Au existat, cu ceva vreme în urmă, câteva planuri de a crea un campionat care să se desfaşoare în perioada de iarnă, atunci când Formula 1 este în pauză. Ideea era de a avea o alternativă pentru această perioadă de pauză în cursele pe circuit.

Desigur, totul trebuia să se desfaşoare în ţări unde este soare în această perioadă a anului. Atunci nu mi s-a părut o idee foarte bună, dar acum îmi pare rău că nu s-a concretizat. Aşadar urmează o perioadă în care ştirile vor fi legate exclusiv de dezvoltarea noilor maşini pentru sezonul viitor şi, mai interesant, de transferurile piloţilor de la o echipă la alta. Şi fiindcă tot vorbeam de asta, să începem cu transferurile.

TRANSFERURI

În Formula 1 este o linişte relativă. Numele cele mai vehiculat în ultimul timp a fost cel al lui Robert Kubica, dar cum polonezul nu este încă recuperat după accidentul său vom vedea cu siguranţă în curand un alt nume la Renault. Conform zvonurilor , Kimi Raikkonen va merge la Williams, iar din 2013 îi va lua locul lui Schumi la Mercedes. Nu bag mâna în foc pentru ultima parte a zvonului, dar clar Kimi ar putea merge la Williams în 2012, mai ales că s-a săturat probabil de cât praf a înghiţit în raliurile pe macadam.

Un transfer care s-a confirmat deja este cel al lui Mikko Hirvonen la Citroen pentru sezoanele 2012 – 2013 din WRC. Chiar dacă au apărut zvonuri mai demult, recunosc, am fost surprins de această mutare. Până la urmă cred că era singura opţiune bună pentru Citroen de a-şi apăra titlul mondial la constructori şi de a avea linişte în echipă.

O altă surpriză este plecarea lui Martin Tomczyk de la Audi. Noul campion din DTM, care a câştigat titlul cu un A4 specificaţii 2010, a ales să părăsească echipa Phoenix şi implicit Audi. Cel mai probabil va ajunge la echipa BMW.

WTCC

Pe circuitul din Macao, unul dintre cele mai spectaculoase circuite de acest gen din lume, s-a decis în weekend şi titlul în WTCC. Rob Huff a făcut tot ce putea, adică a câştigat ambele curse, dar Yvan Muller a câştigat titlul cu un avans de trei puncte. Cei de la Chevrolet ar trebui să fie mulţumiţi pentru că titlul rămâne în familie. Atât Rob Huff, cât şi Yvan Muller au câştigat câte 8 curse în acest sezon şi au plecat de patru ori din pole-position. Pentru Muller au fost suficiente clasările pe locurile 2, respectiv 3, în ultimele două curse ale sezonului. Tot pe circuitul din Macao, în cursa de Formula 3, s-a impus Daniel Juncadella.

NASCAR

Tony Stewart l-a învins pe Carl Edwards pe circuitul de la Homestead şi a câştigat, pentru a treia oară, titlul în NASCAR Sprint Cup Series. Stewart şi Edwards au terminat la egalitate, după 36 de curse, iar Stewart a devenit campion în urma celor cinci victorii obţinute în ultima parte a sezonului. Edwards a reuşit să câştige o singură cursă în 2011. Şi ca totul să fie spectaculos până la capăt, Stewart s-a impus în ultimul tur.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:



Comentarii
Inchide