Nissan DeltaWing - ”batmobilul” cu motor Nissan pregătit pentru Le Mans 24h

Apărut iniţial ca un concept inedit de curse, DeltaWing primeşte acum suportul celor de la Nissan, care vin cu un motor foarte performant. Pe care îl vom vedea ”la lucru” chiar cu ocazia celebrei curse de anduranţă Le Mans 24h.

După ce Nissan ne-a frapat prin mica bombă Nissan Juke R, parcă nu ne mai miră acest "batmobil" inscripţionat Nissan. Este, de fapt, noua maşină de curse Nissan DeltaWing, un proiect demarat de designerul Ben Bowlby, cunoscutul antreprenor Don Panoz sau fostul pilot de Formula 1 Dan Gurney şi care a debutat, sub forma unui concept, la Salonul Auto Chicago 2010.

Acum, DeltaWing a găsit şi principalul partener pentru motorizarea maşinii de curse: Nissan. Care va monta pe DeltaWing un motor de numai 1,6 litri, având injecţie directă şi tehnologie turbo, puterea maximă ajungând la circa 300 CP. Este vorba, de fapt, de acelaşi propulsor 1.6 DIG-T de pe versiunea de top Juke 4x4 Turbo, dar care a primit un tratament specific racing.

Cei sceptici în privinţa puterii motorului ar trebui să ştie că "batmobilul" Nissan DeltaWing are o concepţie revoluţionară, faţă de o maşină de curse convenţională având o masă redusă la aproape jumătate, dar şi un coeficient aerodinamic mult mai bun (nu este o surpriză că multe dintre idei provin din domeniul aeronautic).

Debutul pe pistă al acestui Nissan DeltaWing se va petrece, aşadar, cu ocazia cursei Le Mans 24h (între 16 şi 17 iunie), însă bolidul nu va concura pentru puncte, ci va fi înscris în cursă ca vehicul experimental (are numărul de curse 0 - zero), fiind gândit mai mult pentru a-şi demonstra calităţile în condiţii reale, în cadrul celei mai solicitante curse de anduranţă.

Piloţii care vor conduce Nissan DeltaWing vor fi Marino Franchitti (campion în BTCC) şi campionul mondial FIA GT1 Michael Krumm. În plus, Nissan DeltaWing va fi invitatul special al ACO (Automobile Club de l'Ouest), organizatorul Le Mans 24h - bolidul va avea onoarea de a pleca de pe pozţie "Garage 56", dedicată vedetelor experimentale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.