O zi din viaţa unui pilot de Audi pregătit pentru LeMans. VIDEO

Cum arată o zi din viaţa unui pilot care participă la cursa de 24 de ore de la Le Mans? Simplu spus: formidabil de grea şi formidabil de frumoasă. Un videoclip care ne explică ce eforturi depun echipele la o cursă de anduranţă

O zi din viaţa unui pilot de Audi pregătit pentru LeMans. VIDEO O zi din viaţa unui pilot de Audi pregătit pentru LeMans. VIDEO

Aparent, a parcurge circuitul stradal de la Le Mans în 24 de ore nu e chiar atât de greu, mai ales că fiecare pilot din echipă are de condus „doar” vreo 3 ore şi ceva, apoi se odihneşte până îi vine din nou rândul. Aparent, doar, pentru că în realitate, întreaga cursă este una de anduranţă nu doar a maşinii, cât şi a piloţilor şi a echipei acestora.

De la încrederea pe care trebuie să o aibă pentru a goni cu peste 200 de km/h la nici câteva secunde după ce i-au fost schimbate roţile, la G-urile formidabil de mari la care este supus încontinuu în viraje, de la ce înseamnă de fapt a manevra volanul timp de 3 ore la viteze foarte mari, la cât de greu este, de fapt, să-ţi ţii capul drept atunci când accelerezi şi frânezi brusc, sau când iei virajele în viteză, ai o mulţime de elemente care fac astfel încât doar cei mai buni dintre piloţii lumii să se poată încumeta la o participare la Le Mans.

Mai jos, filmul care ne arată în ce constau, de fapt, dificultăţile:

Audi 'A Day in the Life of an Audi Driver' from Not To Scale on Vimeo.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.