Peugeot 908 - hibrid-diesel la Le Mans

Preşedintele Peugeot a declarat că marca franceză este pregătită să intre în cursele de anduranţă din 2009 cu un model 908 cu propulsie hibridă-diesel.

Peugeot 908 - hibrid-diesel la Le Mans Peugeot 908 - hibrid-diesel la Le Mans
Dacă în Formula 1 există deocamdată doar zvonuri cu privire la impunerea propulsiei hibride, în cursele de anduranţă lucrurile se mişcă mult mai rapid.

Preşedintele Peugeot, Jean-Philippe Collin, a anunţat că maşina de curse Peugeot 908 va fi dotată cu un sistem hibrid-diesel şi va începe testele în cursul acestui an, pregătindu-se pentru a intra în competiţiile de anduranţă din 2009. Primele prezentări de presă vor avea loc în iunie, pe circuitul de la Le Mans, fiind posibilă chiar şi participarea la cursa ACO 1000 km din Shanghai, la sfârşitul acestui an.

Peugeot este al doilea constructor cu planuri serioase în ce priveşte aplicare propulsiei hibride în curse. Toyota a anunţat la începutul anului că va introduce o maşină de curse cu propulsie hibrid-benzină, iar, recent, cursa de 24 de ore de la Tokachi, Japonia, a fost câştigată de un model Toyota Supra cu un astfel de sistem de propulsie.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.