Peugeot 908 – hibrid-diesel la Le Mans

Autor: Oraan Mărculescu 21 mart. 2008 Alte sporturi
Peugeot 908 – hibrid-diesel la Le Mans

Dacă în Formula 1 există deocamdată doar zvonuri cu privire la impunerea propulsiei hibride, în cursele de anduranţă lucrurile se mişcă mult mai rapid.

Preşedintele Peugeot, Jean-Philippe Collin, a anunţat că maşina de curse Peugeot 908 va fi dotată cu un sistem hibrid-diesel şi va începe testele în cursul acestui an, pregătindu-se pentru a intra în competiţiile de anduranţă din 2009. Primele prezentări de presă vor avea loc în iunie, pe circuitul de la Le Mans, fiind posibilă chiar şi participarea la cursa ACO 1000 km din Shanghai, la sfârşitul acestui an.

Peugeot este al doilea constructor cu planuri serioase în ce priveşte aplicare propulsiei hibride în curse. Toyota a anunţat la începutul anului că va introduce o maşină de curse cu propulsie hibrid-benzină, iar, recent, cursa de 24 de ore de la Tokachi, Japonia, a fost câştigată de un model Toyota Supra cu un astfel de sistem de propulsie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide