Porsche revine în clasa LMP1 la Le Mans

Constructorul german se poate lăuda cu cele mai multe victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Porsche a anunţat că în 2014 va intra în competiţie la clasa LMP1.

Să fie constructorul german capabil să învingă propulsoarele diesel la Le Mans. Spunem asta pentru că nu prea ne putem imagina un prototip Porsche cu motor diesel la startul celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans. Porsche este în prezent constructorul cu cele mai multe victorii în celebra cursă de anduranţă, 16 curse câştigate. Audi se laudă cu 10 titluri în 12 ani, iar Ferrari are 9 titluri. Ultima cursă câştigată de Porsche fiind în 1998 cu 911 GT1. În tot acest timp Porsche nu a lipsit de la Le Mans, a concurat la LMP2 cu RS Spyder iar divizia de 911 aliniată de privaţi a dominat clasamentul clasei GT. Se anunţă o clasă LMP1 din ce în ce mai aglomerată cu Audi, Peugeot şi Aston Martin. Va fi un duel interesant între Porsche şi Audi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.